Alexis Davis: Nebitno pobijedi li Ronda ili Sara, ja trebam biti iduća izazivačica

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.02.2014 21:07h Autor:

Alexis Davis

U sjeni borbe za naslov ženske bantam prvakinje održati će se još jedna borba u istoj diviziji, i to ona koja bi mogla donijeti iduću izazivačicu za naslov. U njoj će se sastati Jessica Eye i Alexis Davis, koja smatra da ima dovoljno referenci da, u slučaju pobjede nad Eye, treba odmah dobiti priliku za napad na naslov.

Alexis Davis (15-5, 2-0 u UFC-u) je 29-godišnja djevojka koja je trenutno u najboljoj formi u karijeri. Pobjedama nad Rosi Sexton i Liz Carmouche došla je u prvi plan na ljestvici UFC-ovih bantam borkinja, gdje se trenutno nalazi na 3. mjestu, odmah iza Cat Zingano i Mieshe Tate, a ispred Sare McMann. Uvjerena je da u slučaju pobjede nad Jessicom Eye upravo ona treba biti iduća izazivačica za titulu prvakinje, nebitno obrani li Rousey naslov, ili joj ga McMann oduzme.

"UFC me je preskočio iako sam ispred Sare i mislim da to nije pošteno, no razumijem bit posla, imaju dobru priču s olimpijkom protiv olimpijke, ali nakon ove borbe vjerujem da je moj red. Do sada sam šutila i rekla da ću nastaviti boriti se protiv onih koga mi namjene i pobjeđivati dok ne dođe moje vrijeme, no mislim da je ono sada, pobijedim li Jessicu, nebitno o ishodu borbe za naslov, napad na pojas treba biti moj", rekla je Alexis u najavi borbe protiv Jessice Eye.

Za razliku od Davis, koja je uistinu bila u drugom planu, o njenoj protivnici Jessici Eye se posljednjih tjedana ponovno pričalo budući da je pala na doping kontroli nakon posljednje borbe no nije bila suspendirana. U krvi joj je pronađeno 60 ng/ML marihuane, što je za 10 ng/ML više nego je dozvoljena granica u državi Texas. No, da taj prekršaj nije velik dovoljno govori činjenica da je npr. u državi Nevadi granici 500 ng/ML, stoga Eye nije ni dobila dugotrajniju suspenziju i može nastupiti u ovoj borbi.

Zanimljivo je kako u ovom interviewu, koji je dala za službene web stranice Fox Sportsa, Davis nijednom nije spomenula Eye i borbu koju je pred njoj, nego je komentirala napad za naslov, kao da je Jessicu već apsolvirala. Tako je još jednom bocnula i Danu Whitea: "Mislim da je napad na naslov trebao već sada biti moj, no što se može, mogu samo držati fige da će me se Dana sjetiti, odnosno mogu ja i sama doći do Dane i reći mu da napad na naslov treba biti moj i to ću i napraviti."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI