Alexey Oleynik: “Pobjeda nad Browneom je velika, ali najveća je ona nad Mirkom Filipovićem, on je legenda”

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.07.2017 15:33h Autor:

Alexey Oleynik

Alexey Oleynik obratio se novinarima nakon UFC-a 213 i jedne od najvećih pobjeda u karijeri. Rus je ovom prigodom gušenjem svladao renomiranog UFC-ovog teškaša Travisa Brownea.

“Osjećam se odlično, kao i nakon svake pobjede, kao da sam na nebu od sreće,ali brzo taj osjećaj prođe”, započeo je svoj intervju Oleynik

Novinare je zanimalo smatra li Oleynik ovo svojom najvećom pobjedom u karijeri pošto se radilo o velikom ‘pay-per-view’ eventu u Las Vegasu te je li ga Browne nečime iznenadio i koga želi vidjeti sljedećeg nasuprot sebe u kavezu.

“Ovo mi je jedna od najvećih pobjeda u karijeri, nije najveća. Pobjeda nad Mirkom Filipovićem ipak znači malo više. On je legenda. Možda trenutno nije opasniji protivnik od Travisa, ali on je legendarno ime. Travis me nije previše iznenadio, sa svojim trenerom sam ga dobro proučio. Što se tiče sljedećeg protivnika to morate pitati Danu Whitea i vlasnike UFC-a, oni odlučuju. Želim se boriti s top borcima, onima koji su rangirani bolje od mene”, kazao je Oleynik trudeći se pričati engleski.

Ruski teškaš u svojoj dugoj karijeri koja broji čak 52 profesionalne pobjede i 10 poraza ima nevjerojatan postotak završavanja borbi prisiljavanjem protivnika na predaju. Od 52 pobjede do 42 je došao gušenjem ili polugom. Vjerojatno je najpoznatiji po ‘Ezekiel’ gušenju s kojim je slavio čak 11 puta.

“Ako pogledate kako najveći Jiu Jitsu majstori izvode taj zahvat, on se razlikuje od mojeg zahvata. Ne bi htio da se taj zahvat zove po meni, ‘Oleynik choke’, ja sam ratnik, to ne bi bilo lijepo. Pokušao sam ga u meču s Travisom izvesti tri, četiri možda i pet puta ali nije prošlo. Ovo je visoki nivo i borci su spremni”, skroman je bio ruski teškaš.

Ostatak intervjua pogledajte u nastavku…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI