Alexandera Gustafssona posjetila USADA, želi da i Johnson bude podvrgnut testiranju

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.01.2015 17:27h Autor:

Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson je u ponedjeljak na svom Facebook profilu otkrio da je podvrgnut doping testiranju od strane U.S. Anti-Doping Agency (USADA), pred svoj meč s Anthonyjem Johnsonom koji će se održati 24. siječnja u Stockholmu.

UFC je nedavno najavio "kočenje" planova o samostalnom doping testiranju u kojima bi UFC nekoliko puta godišnje nenajavljeno testirao borce sa svojeg rostera.

"Iz Švedske je poslan zahtjev u USADA da dođu i testiraju me", otkrio je Gustafsson na Facebooku. "To je način na koji se stvari obavljaju u Švedskoj. Nije bitno gdje ste, uvijek ćete biti pod kontrolom i to je nešto što posebno cijenim. Želim da moj sport bude čist, tako da se svi natječemo pod istim uvjetima.

Tako da želim da se ista testiranja provedu na mom protivniku Anthonyju Johnsonu. Želim da obojica pokažemo svijetu da smo 'čisti' sportaši koji se natječu u UFC-u pod jednakim uvjetima", jasan je bio Guss.

Lorenzo Fertitta je u listopadu iznio ambiciozan plan u kojem bi UFC samostalno testirao borce nekoliko puta kroz godinu iako ne bi imali zakazan meč.

"Sljedeći korak za nas i ono na čemu radimo je projekt u kojem bi nekoliko puta godišnje sami testirali svih 500 boraca na našem rosteru", otkrio je Lorenzo u listopadu. "Radimo na tome da očistimo naš sport od nedozvoljenih sredstava. Ako netko vara, mi ćemo ga uhvatiti. Naši fanovi žele da sport bude čist i taj plan ćemo sprovesti u djelo".

UFC je 2. siječnja potvrdio da će odustati od vlastitog testiranja svojih boraca. Razlog tomu je slučaj testiranja u Macau kad je Cung Lee bio pozitivan na nedozvoljena sredstva. UFC ga je suspendirao, no suspenzija je poništena zbog neadekvatnog načina na koji je Lee testiran.

UFC će novac koji je planirao uložiti u samostalno testiranje- uložiti u Atletske komisije koje će umjesto UFC-a provoditi nenajavljena testiranja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI