Alexander Volkov: Pobjednik moje borbe ili borbe Ngannoua i Blaydesa bit će idući izazivač.

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.10.2018 21:13h Autor:

Alexander Volkov

Alexander Volkov u subotu će odraditi borbu protiv Derricka Lewisa, koja bi ga mogla smjestiti na sam vrh liste teškaških izazivača. On je svjestan kako borbom puno dobiva te se nada da bi mu mogla donijeti borbu za naslov prvaka.

Volkov i Lewis dobili su mjesto na glavnom programa eventa koji će sigurno gledati najveći broj fanova u povijesti UFC-ovih evenata. Tako nešto donosi dodatnu vrijednost eventualnoj pobjedi i svaki borac ima priliku postati veće ime nego što je bio do sada.

“Ovo je velika prilika, nastupam na vjerojatno najvećem eventu u UFC povijesti. Meni je to osobno prilika da se predstavim svijetu. Želio sam nastupati na eventu u Moskvi jer je to grad odakle dolazim, no tamo sam na kraju otišao uživati, a sada sam ovdje odraditi svoj posao i nevjerojatno sam uzbuđen”, otkrio je novinarima “Drago” na današnjem druženju s novinarima, a prenosi portal MMA Junkie.

Situacija u teškoj kategoriji vrlo je komplicirana, a “krivac” za to je Daniel Cormier, koji će titulu braniti protiv Brocka Lesnara, borca kojeg niti nema na službenom rankingu. To zaustavlja cijelu diviziju na neko vrijeme pa Volkov nije siguran što bi mu moglo uslijediti, čak niti ako dođe do pobjede.

“Situacija je jako teška. Tu je Daniel Cormier, tu je Brock Lesnar, pobjednik borbe Ngannoua i Blaydesa te pobjednik borbe mene i Lewisa. Mislim da će pobjednik moje borbe ili Ngannoua i Blaydesa biti idući izazivač. Ne želim razmišljati da mi ova pobjeda donosi borbu za titulu, razmišljam samo o tome da ju dobro odradim. Ukoliko odradim kao što se nadam, UFC će dati da budem idući, no ne znamo kada bi to moglo biti. Ako se Brock Lesnar bude borio protiv Cormiera, to će biti tek početkom iduće godine i onda bi naredna borba za titulu mogla biti tek na jesen. Tako da bih se u tom slučaju vjerojatno morao boriti još jednom. Nitko ne zna kada će Daniel Cormier idući puta braniti titulu”, rekao je.

Zanimljive su dvije stvari. Volkov kao da ne zna kako je Cormier najavio umirovljenje te kako se Brock Lesnar gotovo sigurno vraća samo za jednu borbu. Također, u ovom svom nabrajanju nije spomenuo bivšeg prvaka Stipu Miočića te je o njemu posebno upitan.

“Miočić je dobra borba za mene, no nije mi bitno, ne biram protivnika. Jednog dana, kada budem prvak, morati ću se boriti protiv svih najboljih teškaša da bih obranio pojas. Treniram dobro i naporno i imam sve što je potrebno da dulje vremena budem prvak”, rekao je, no nažalost nije dobro shvatio postavljeno pitanje o Miočiću.

Još ih je zanimalo kakva je situacija u Rusiju po pitanju Khabiba Nurmagomedova i podrške koju njegovi sunarodnjaci pružaju prvaku lake kategorije.

“Neki Rusi navijaju za Khabiba, no ima i onaj ostatak koji navija protiv njega. Ipak, ovog puta mislim da će većina Rusa stati na njegovu stranu. Khabib je veliko ime u Rusiji te bi sigurno narod htio vidjeti njegovu pobjedu protiv Conora McGregora”, rekao je za kraj Volkov, trenutno drugi najviši borac u cijelom UFC-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI