Alexander Volkanovski hitno hospitaliziran u Čileu radi infekcije krvi

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.05.2019 18:38h Autor:

Alexander Volkanovski

Alexander Volkanovski hospitaliziran je radi pogoršanja zdravstvenog stanja tijekom putovanja kući u Australiju. Trenutno se nalazi u Čileu gdje prima terapiju za infekciju krvi koja mu je dijagnosticirana.

Australski borac savladao je u subotu Josea Alda čime je došao do svoje sedme UFC pobjede u jednako toliko nastupa, ali i do najveće pobjede svoje dosadašnje karijere. Ostao je nakon borbe još kratko vremena u Brazilu, nakon čega se napokon uputio kući u Australiju. Ipak, na tom putu dogodili su mu se neočekivani problemi.

Vokanovski je u Čileu trebao dočekati svoju izravnu zrakoplovnu vezu za Australiju, no zdravstveno stanje mu se naglo pogoršalo. Kako javlja Ariel Helwani, Volkanovski je jučer osjetio umor u stopalima, a pojavilo mu se i blago crvenilo. Općenito se osjećao loše, no krenuo je na put. Pristajanjem u Čile, stanju mu se pogoršalo, dobio je temperaturu i stopala su mu otekla.

Pregledao ga je liječnik u zračnoj luci grada Santiaga, nakon čega su ga usmjerili u bolnicu. Tamo mu je dijagnosticirana infekcija krvi i odmah je podvrgnut terapiji. Nije poznato kad bi mogao biti otpušen iz bolnice. Do tada će primati antibiotike, a liječnici će mu odraditi sve pretrage.

Menadžer 30-godišnjeg Australca javio se iz Čilea uz informaciju kako se Volkanovski trenutno osjeća dobro i da se svi zahvaljuju na sjajnom tretmanu od strane čileanskih liječnika.

Subotnjom pobjedom Volkanovski je vjerovao kako je osigurao mjesto prvog izazivača perolake kategorije. Postoji velika mogućnost da je, što ćemo saznati kada izađu nove službene UFC ljestvice, no idući protivnik Maxa Hollowaya neće biti. Danas je potvrđeno kako se radi na borbi u kojoj bi njegov pojas trebao napasti Frankie Edgar.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI