Alexander Hernandez: “Kauboj mi je pokazao da se tek trebam naučiti boriti”

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.01.2019 10:10h Autor:

Alexander Hernandez

Skromnost je vrlina, glasi jedna od najvrjednijih poslovica. Neki ju imaju po prirodi, a neki ju nauče težim putem. Na tom putu je Alexander Hernandez, koji je platio cijenu svoje bahatosti tako što je doživio težak poraz od Donalda Cerronea, popraćen itekako značajnim batinama.

Hernandez je svojim ponašanjem prema legendarnom i opće omiljenom borcu uspio dovesti do toga da cijela dvorana bude protiv njega. Kauboja je, s druge strane, napunio dodatnom motivacijom te je ovaj odradio jedan od svojih najboljih nastupa u karijeri. Nakon teških batina i još težeg poraza, Hernandez se javnosti obratio putem Instagrama.

“Čestitam Donald Cerrone, naučio si me nešto što je izuzetno vrijedno u porazu. Vjerojatno najbolja, a ujedno i najgora stvar koja mi se dogodila, je nokaut u 42 sekunde iz UFC debi nastupa. U svaku borbu ulazim osjećajući se nedodirljiv i uvjeren kako ću ponoviti isto to. Prije borbe sam spreman za brzu egzekuciju u prvoj rundi, ne razmišljam o cijeloj borbi. Tek se moram naučiti boriti. Moram razmisliti o svom pristupu. Pružio sam borbu Cerroneu, a on se tome prilagodio. Ja nisam, iskustvo je vrlo vrijedna i skupa stvar”, napisao je odjednom skromni Alexander Hernandez u svojoj objavi.

Ovaj 26-godišnjak itekako je talentiran borac i s godinama bi svakako trebao biti jedan od najboljih u lakoj kategoriji. No, nekada nije dovoljno biti samo dobar borac, nego trebaš znati neke granice. Kako one dobrog ponašanja, tako i svoje vlastite trenutne kvalitete. Hernandez je napravio grešku kod oba i uslijedila je lekcija. Iz nje će, nadamo se, izvući neke pouke za budućnost.

View this post on Instagram

Congratulations @cowboycerrone. You taught me something invaluable in defeat. Perhaps the best/worst thing that ever happened to me was a 42 second knockout debut. I go into every fight feeling untouchable and expecting a repeat of the same occurrence. I prepare myself in the moments prior for an execution in the first round and not a fight. I need to learn to fight. I need to address my approach. I brought the fight to Cerrone and where he made adjustments, I did not. Experience is a costly bitch. Thank you @ufc @danawhite @seanshelby for an amazing opportunity and belief in me. I will not let this go in vain. The triumph of adversity is what makes a man and defines legends. I will be be back. And you will know I mean what I say next time you see me. This is good pain.

A post shared by Alexander Hernandez (@thegreat155) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI