Alexander Gustafsson: Ukoliko me Smith pobijedi, bit će to znak da više nisam za ovo

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.03.2019 00:02h Autor:

Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson naći će se uskoro na svojevrsnoj prekretnici. Čeka ga borba protiv Anthonya Smitha, za koju smatra da će mu dati odgovor gdje se trenutno kvalitetom nalazi, a ne odbacuje niti mogućnost dokazivanja samom sebi kako više nije za ovo čime se bavi.

Ericsson Globe dvorana ugostiti će ovogodišnju UFC priredbu u Švedskoj. Biti će to 1. lipnja, što je tek par dana više nego dvije godine od posljednjeg posjeta UFC-a toj dvorani. Tada je Alexander Gustafsson savladao Glovera Teixeiru, a sada će ponovno predvoditi program u svojoj domovini. Čeka ga borba protiv Anthonya Smitha, što je duel posljednja dva protivnika Jona Jonesa. Osim toga, Gustafsson smatra kako je Smith pravi protivnik za pokazati mu gdje se nalazi.

“On je opasan udarač, jako je srčan borac i ima velik broj borbi iza sebe. Ima iza sebe dobar tim i bit će pravi izazov boriti se protiv njega. Ali, to je ono zbog čega se bavim ovime, da bih testirao sebe. Nakon što ga pobijedim ću se opet popeti na rankingu. No, ukoliko on uspije pobijediti mene, možda će to biti znak kako više nisam za ovo”, najavio je ovu borbu Gustafsson tijekom gostovanja u MMA Houru Lukea Thomasa.

To nikako ne znači da Smitha smatra slabim borcem ili da ga podcjenjuje. Potvrdio je kako iznimno cijeli Lionhearta, posebno nakon onoga što je ovaj pokazao prije desetak dana u borbi protiv Jona Jonesa. Sam njegov tako brzi povratak mu govori kako Smith gori od želje vratiti se pobjedama što prije.

“U jako je dobroj formi, iznimno je spreman. Osim toga, tek je izgubio i odmah se želi vratiti da bi dokazao kako je bolji nego što je pokazao u toj borbi. Znam da će biti spreman za ovo, spreman je boriti se i spreman me pobijediti. Razumijem ga i znam kako razmišlja, ali nisam dobra osoba za prosuditi ga. Ja sam te također borio protiv Jona i izgubio. On je pokazao puno srca, primio je puno štete, ali se nastavio kretati, dokazao je da je ratnik. Zbog toga s nestrpljenjem čekam susresti se s njim te znam da ćemo fanovima pružiti dobar show.”

Gustafsson kaže da se nakon poraza od Jonesa nešto promijenilo u njegovom samom pogledu na borbe i ono što ga čeka. Kaže kako se riješio jednog velikog pritiska te da bi sada mogao opuštenije pristupati borbama, ali se i češće boriti. No, prvo slijedi Smith, koji će dati mnoge odgovore.

“Ne razmišljam o tituli. Dugo sam mislio samo o njoj i to mi je stvaralo pritisak. Cijelo vrijeme je to bilo oko mene, titula i samo titula. A prolazilo je puno vremena vremena između mojih borbi. Sada moram biti aktivniji te pokušati biti bolji i pametniji borac. Još uvijek su mi tek 32 godine, nikako nisam prestar za ovu igru. Mislim kako imam još puno toga za ponuditi i tijelo mi se osjeća svježe. Zabavljam se trenirajući. Nakon što pobijedim Anthonya Smitha, vidjeti ćemo što dalje i što bi mi moglo biti idući izazov.”

Od početka 2013. godine do danas, Gustafsson je odradio samo sedam borbi, što je svakako premale te se nadamo kako ćemo imati priliku od sada ga pratiti češće. Samo neka ostane bez ozljeda i sličnih problema i vjerujemo da će biti jednako dobar kao uvijek.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI