Alexander Gustafsson razmišlja o teškoj kategoriji

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.01.2019 18:59h Autor:

Alexander Gustafsson

Nakon vrlo lako doživljenog poraza u drugoj borbi protiv Jona Jonesa, Alexander Gustafsson trebao bi biti svjestan kako će se sada podosta udaljiti od novog napada na titulu. No, tu postoji jedna druga solucija, a to je teška kategorija o kojoj ozbiljno razmišlja.

Mnogi su mislili kako će se Alexander Gustafsson odlučiti umiroviti nakon trećeg neuspješnog napada na UFC titulu. Posebno zbog toga što je prva dva puta bio blizu, a ovog puta je vrlo lako poražen. No, on o tako nečemu nije razmišljao nego ide dalje u svakom slučaju.

“Naravno da nisam gotov, sad je vrijeme da vidimo što je iduće. Glavno je da imam razlog za nastaviti, a to je taj da se i dalje želim nadmetati protiv najboljih na svijetu. To ću nastaviti raditi sve dok mi bude stvaralo zadovoljstvo”, izjavio je “The Mauler” medijima.

Postoji jedan put kako bi mogao ponovno doći do napada na titulu i to lakše nego što bi mu trebala za novi napad u poluteškoj kategoriji. To bi bio odlazak među teškaše, gdje bi mu možda i tri dobre pobjede donijele tu priliku. Fizičke gabarite za kategoriju svakako ima.

“Razmišljam o teškoj kategoriji, ona je svakako alternativa. Ja se želim boriti i trenutno mi nije bitna kategorija, no više ću znati nakon razgovora s trenerima. Ovaj sport mi znači sve. Ovo nije nogomet ili tenis, ovo je prava borba i svaki nastup ti mijenja život. Poraz od Jonesa je za mene veliki korak unazad, no i to je na kraju samo sport kojim se bavimo jer to volimo. Nije to ništa što će me zaustaviti”, dodao je Gustafsson.

Alex je u posljednjih šest borbi doživio četiri poraza. To što su čak tri iz borbi za titulu vjerojatno mu neće ići u prilog. Imao je priliku, pao je bez izgubljenog metka i nova će teško doći. Ukoliko želi ostati relevantan, nešto svakako mora mijenjati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI