Alexander Gustafsson potvrdio umirovljenje: “Jednostavno nemam više u sebi ono što je potrebno”

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.06.2019 11:13h Autor:

Alexander Gustafsson

Iako su mnogi mislili kako je riječ o nagloj odluci uzrokovanoj emocijama, Alexander Gustafsson kasnije je potvrdio kako je uistinu odlučio umiroviti se iz MMA natjecanja. Rekao je kako ne želi biti jedan od onih koji se bore samo zbog novaca i da ne vidi smisao u tome ukoliko ne može biti na vrhu.

Naravno da je umirovljenje bila glavna tema kad se 32-godišnji Alexander Gustafsson pojavio na konferenciji za medije nakon UFC Fight Nighta 153. Sve u dvorani iznenadio je pa čak i šokirao svojom odlukom. Nakon što je stao pred novinare istu je potvrdio.

“Mogu vam reći kako je gotovo. Kad se kreneš osjećati kao da u sebi više nemaš ono što je potrebno, mislim da je to bilo to. Imao sam tri borbe za titulu i ovo je bilo sjajno razdoblje, ali gotovo je”, rekao je Alex.

“Nikad nisam ovo radio zbog novca nego zbog toga da budem najbolji i da pobjeđujem najbolje. Ako više nisam sposoban to raditi, nema mi smisla nastaviti dalje. Poraz od Jona mi je bio treći u borbi za titulu. Imao sam malu ozljedu prije borbe i mislio sam kako zbog toga nisam uspio pokazati sve što mogu. Imao sam osjećaj da bi mi borba protiv Smitha mogla biti prilika za povratak i novi uspon prema vrhu. No, izgubio sam i nju. Nemam više u sebi ono što je potrebno. Ova borba mi je zapravo bila potvrda toga. Mislim kako sam napravio dobru stvar i na častan se način oprostio od publike”, objasnio je kako je o ovome razmišljao i ranije. Borba protiv Smitha zapravo je bila i pitanje koje je postavio sam sebi. Odgovor je dobio, a on je rezultirao ovom odlukom. Brojne ozljede s kojima se borio u dijelu karijere koji mu je zapravo trebao biti najplodniji su sigurno odigrale veliku ulogu u ovoj odluci.

Sport tako napušta jedan od najboljih europskih boraca i povijesti te također jedan od najboljih boraca koji nikad nisu uspjeli doći do UFC titule. U karijeri je ostvario 18 pobjeda i šest poraza, dok je kao UFC borac završio na 10-6. Pet puta osvajao je bonus, a njegova prva borba protiv Jona Jonesa po više je izbora proglašena najboljom borbom 2013. godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI