Alexander Gustafsson nakon poraza fanove šokirao odlaskom u borilačku mirovinu

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.06.2019 23:14h Autor:

Dan Hardy i Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson poražen je od Anthonya Smitha pred krcatom dvoranom svojih navijača, a onda je iste dodatno šokirao. Naime, nakon borbe je ostavio rukavice na podu kaveza, što je znak kako se odlučio umiroviti.

Gustafsson je predvodio Fight Night u Stockholmu i očekivala se njegova pobjeda nad Anthonyem Smithom. Krcata dvorana fanova gromoglasno ga je pozdravila i podržavala cijelu borbu, no on na kraju nije uspio uzvratiti im svojom pobjedom. Anthony Smith savladao ga je gušenjem u četvrtoj rundi, a Gustafsson je dobio priliku nakon borbe se obratiti publici u dvorani i pred ekranima.

“Jako sam razočaran, još jednom se dogodilo da sam izgubio kod kuće. Ovo je sport i teško je baviti se njime, a to radimo jer to volimo. Tako je kako je. Anthony Smith je opak tip, prava zvijer. Pravi je ratnik i sjajan tip za imati ga u ovoj diviziji”, rekao je Gustafsson, kojem je ovo drugi poraz u Švedskoj. Prvi put je to doživio 2015. u borbi protiv Anthonya Johnsona.

Ipak, još veće iznenađenje od poraza bio je potez 32-godišnjeg The Maulera koji je napravio na kraju svog obraćanja.

“Želio bih vam zahvaliti svima na dolasku i podršci. Svaki put kad je UFC dolazio ovdje, bilo je nevjerojatno biti ovdje i boriti se za vas. Ne znam što više reći, show je gotov ljudi”, rekao je Gustafsson nakon čega je ostavio rukavice na podu kaveza.

To bi značilo kako se Gustafsson umirovio. Ipak, ne treba to odmah uzimati kao sigurno. Alexander se posljednjih godina borio s jako puno ozljeda. Zapravo, u posljednje četiri godina nastupio je tek četiri puta. Ovakav poraz na domaćem terenu, ujedno drugi u nizu, sigurno je nešto mu je trenutno ubilo motivaciju. Koliko u ovome ima stvarne namjere, saznat ćemo u idućim danima ili tjednima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI