Alexander Gustafsson: 29. prosinca završavam eru Jona Jonesa!

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.12.2018 09:05h Autor:

Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson je na posljednjem druženju s medijima progovorio o svojoj motivaciji pred borbu protiv Jona Jonesa te o namjeri da pokrene novu eru poluteške kategorije.

Od prve borbe Jonesa i Gustafssona prošlo je više od pet godina. Kroz to razdoblje Gustafsson nije imao puno dobrih trenutaka. Većinom se borio s ozljedama i oporavcima te je uspio nastupiti tek pet puta. Tri pobjede i dva poraza rezime su tog razdoblja. Ipak, sada je došlo vrijeme za novi duel protiv Jonesa, nakon čega sve može okrenuti na pozitivnu stranu i loših pet godina ostaviti iza sebe.

“Boriti se protiv Jona Jonesa nešto je što želim od naše prve borbe, a već je prošlo pet godina od toga. Svakog dana sam trenirao i sanjao o tome. Svo ove vrijeme, za bilo koga da sam se pripremao, pripremao sam se za ovu borbu. To je to. On je najbolji borac na svijetu i on je borac kojeg ću pobijediti”, rekao je Gustafsson, koji je uvjeren kako je trebao uzeti pobjedu i u spomenutoj prvoj borbi. Nova prilika ga tako motivira više nego što je mislio da je moguće:

“Moja želja ne može biti veća od ovoga kakva je, ovo je svakako borba snova i ništa ne svijetu me ne može bolje motivirati. Želim samo najveće borbe i najbolje protivnike, a bolje od ovoga ne može. Ova borba biti će još bolja od prve, a ja sam spreman na deset rundi.”

On smatra kako je stilom borac na kojega Jones ne može pronaći odgovor. Tako je to i izgledalo u prve tri runde njihove borbe iz rujna 2013. godine, da bi se Jones onda ipak sabrao te u “šampionskim” rundama pokazao zašto one nose taj naziv. Alexander smatra da ovog puta ne smije tako što dozvoliti, a vjeruje kako ima oružje i strategiju da to učini.

“Ja sam njegov kriptonit, on se ne želi boriti protiv mene. Donosim nešto na što on nema odgovor. Ja sam taj čovjek koji će prekinuti eru Jona Jonesa. Došao sam preuzeti kategoriju, uzeti taj pojas i prebiti ga jednom za sva vremena.”

Do borbe je ostalo još ravno sedam dana.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI