Aleksander Volkov pojačao UFC-ov teškaški roster i nastupa na Fight Nightu u Belfastu

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.09.2016 20:10h Autor:

Alexander Volkov

Ruski teškaš te bivši Bellatorov i trenutni M-1 Global prvak, Alexander Volkov, novi je član roster UFC-a, a odmah je saznao i svoju prvu borbu. Bit će to u Belfastu, gdje će ga u studenom čekati Timothy Johnson.

27-godišnji Volkov (26-6) je ujedno postao i drugi najviši borac u UFC-u. Rus je visok 201 centimetar, a viši je naravno tek Stefan Struve. Tako je napokon ostvareno ono što su mnogi očekivali još dok je Volkov držao pojas prvaka Bellatora, promocije u kojoj je odradio ukupno devet borbi.

Inače, iz Bellatora, čiji je prvak bio 2012. i 2013. godine (do poraza od Vitalya Minakova) je otpušten nakon niza od dva poraza sudačkim odlukama (od Tonya Johnsona i Cheicka Konga) te je svoje mjesto pronašao u M-1, promociji odakle se zaputio u Ameriku. Tamo je prvo osvojio titulu protiv Dennisa Smoldareva, a onda ju i obranio protiv Attile Vegha. Tako je napokon došao poziv iz UFC-a.

Tamo će nastupiti na UFC Fight Nightu 99, koji se 19. studenog održava u Belfastu. Tamo ga čeka Timothy Johnson (10-2, 2-1 u UFC-u), simpatični brko kojeg smo upoznali na Fight Nightu u Zagrebu. Event u Belfastu predvode Gunnar Nelson i Dong Hyun Kim.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI