Aleksandar Rakić: Nova era boraca preuzima, a ja sam dio nje!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.09.2017 21:38h Autor:

Aleksandar Rakić – Ostele fotografije by Igor Micic

Iako je već prošlo tri dana od eventa u Rotterdamu, MMA forumi i dalje vrte ime Aleksandra Rakića. Srpsko-austrijski borac se predstavio kao novo ime poluteške kategorije, a spomenutima odgovara kako je zapravo tek počeo te da će svakom borbom biti sve bolji.

Francimar Barroso bio je sve samo ne lak protivnik za Rakića, uostalom imao je 4-2 skor u UFC-u prije ove borbe, pa već sam izbor protivnika govori kako su UFC matchmakeri procijenili da su doveli veliki potencijal. Odmah su ga ozbiljno testirali, a Rakić je sjajno odgovorio. Osvojio je sve tri runde na karticama sva tri suca i svoje ime odmah katapultirao na usne i tipkovnice MMA fanova.

No, Rakić je momak s obje noge čvrsto na zemlji i ne namjerava poletjeti nakon jednog uspješnog UFC nastupa. On zapravo shvaća kako je to tek početak te da će s vremenom ispiti biti sve teži, a time će se i od njega zahtjevati da bude sve bolji. On smatra da ima dovoljno prostora da ispuni ono što će se od njega očekivati.

“Želim napredovati što više mogu, želim svakom borbom biti sve bolji i bolji. Želim da moji udarci, moje hrvanje i moj grappling budu puno bolji nego što su sada. I to želim prezentirati svakom borbom. Mlad sam borac i očekujem da u idućih nekoliko godina preuzmem ovu diviziju. Ima puno mladih, talentiranih i gladnih boraca. Mi smo nova era, mi dolazimo i preuzeti ćemo ovaj sport. A ja osobno sam najgladniji od njih i želim biti broj 1.”, njegov je odgovor na pitanje kako vidi sebe u UFC-u te što možemo očekivati od njega.

Na taj način smo mogli očekivati sličan odgovor i na pitanje koga očekuje kao idućeg protivnika. Neki bi Rakića odmah bacili u vatru protiv nekog Top 15 borca, jer na toj ljestvici ima imena koja uistinu niti zvuče niti izgledaju impresivno. Drugi bi mu ipak dali još jednu na papiru lakšu borbe, pa je zanimljivo bilo čuti kako on razmišlja. A njemu je zapravo svejedno.

“Koga god mi UFC da, ja ću biti spreman. I pokazati ću još bolju predstavu nego što sam u ovoj borbi, jer ću dodatno napredovati.”

Rakić je borbu odradio bez ikakvih ozljede te je za očekivati kako bi do kraja godine mogao upisati još jedan nastup. S velikim interesom ćemo pratiti što bi UFC mogao spremati za Aleksandra.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI