Aldov trener poručio Edgaru da bi počinio veliku grešku prelaskom u pero kategoriju

UFC 28.02.2012 21:27h Autor:

Jose Aldo

Pobornici prelaska Frankieja Edgara u pero kategoriju najviše se vesele eventualnom budućem dvoboju protiv vladara divizije do 66 kilograma, Josea Alda.

No, upravo je Aldov trener, Andre Pederneiras, u razgovoru za ESPN izjavio da bi Edgar time počinio životnu grešku i da mu je bolje ostati u lakoj kategoriji te tražiti novu šansu za osvajanje naslova protiv Bensona Hendersona.

“Najveća prednost koju bi Edgar izgubio kada bi prešao u nižu kategoriju je njegova brzina. Aldo bi zadržao pojas”, objasnio je i prognozirao Pedernerias.

Aldov trener, dakako, sugerira da je Edgar svoj pojas osvojio i tri puta ga uspješno branio upravo na račun svoje brzine koja ne bi bila ništa posebno, ako bi prešao u diviziju niže.

Iako donedavni prvak odbija ozbiljno govoriti o ovoj temi i kaže da mu ona nije trenutačno prioritet, stav UFC-a je da bi Edgar trebao sreću potražiti u drugoj konkurenciji. Posebno uporan je čelnik UFC-a, Dana White koji je to nekoliko puta sugerirao svom omiljenom borcu. Odluka je ipak samo na njemu…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI