Aldov trener otkrio zašto njegov borac nije koristio kickove i dodao: Prekid je bio dobar!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.06.2017 20:08h Autor:

Jose Aldo i Andre Pederneiras

Mnogi su se pitali zašto Jose Aldo nije protiv Maxa Hollowaya koristio svoje vrlo jake udarce nogama, pa je njegov trener objasnio. Usput je dodao kako smatra da je prekid borbe bio točan i pravovremen.

Andre Pederneiras pošteno je primio poraz svog dugogodišnjeg pulena, odnosno priznao je kako je Max Holloway u subotu bio bolji borac. Čak se nije složio niti s Aldom da je borba mogla potrajati malo duže:

“Aldo je mislio da je Big John prerano prekinuo, no ja nemam to mišljenje. Kada pogleda borbu, mislim da će se složiti sa mnom. Jednostavno sumnjam da bi se uspio oporaviti za četvrtu rundu, nakon svih udaraca koje je primio. Holloway bi to osjetio i odmah od početka nasrnuo.”

Smatra kako se Aldo mogao bolje boriti te da bi tada neke stvari bile drugačije. Žao mu je što nije poslušao savjete prije treće runde, kada mu je rekao da lijevu ruku treba držati bliže glavi. Upravo je to bio prostor koji je Holloway kvalitetno iskoristio te zapravo putem toga došao do pobjede:

“Nije radio neke stvari koje smo trenirali, nije išao na rušenja. A kada ne koristiš sva svoja oružja, postane komplicirano. Neki pitaju zašto nije više udarao nogama, no smatrali smo da to nije pametno gledajući kakav Holloway drži stav u borbu, jer je postojao rizik da završi na leđima.”

Još ga se pitalo kakvi su trenutno planovi za Alda, kad bi se mogao vratiti i protiv koga. Kaže da trenutno nije vrijeme za takve odluke, ali on neku viziju u svojoj glavi ipak ima:

“Treba se opustiti i pustiti da vrijeme odradi svoje. Najgore je donositi ikakve odluke odmah nakon poraza, iz toga nikada ne izađe ništa dobro. Igrati će odbojku i odmarati, a kasnije ćemo razgovarati. Aldo je zapravo jako dobar u glavi, dokazao je to kada je nakon poraza od Conora odradio onakvu borbu protiv Edgara. Kada mu se sve sredi će se vratiti i opet pobjeđivati. Posebno ukoliko Frankie Edgar budu idući izazivač i osvoji pojas. Aldo ga je dva puta salvadao i on je u tom slučaju nazad u borbi za titulu prvaka.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI