Aldov trener otkrio: Jose želi što prije otići iz UFC-a!

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.01.2018 11:42h Autor:

Jose Aldo

S dva poraza u nizu, oba od Maxa Hollowayja, bivši UFC prvak Jose Aldo više ne želi biti dio UFC-a! Otkrio je to njegov dugogodišnji trener Andre Pederneiras. U razgovoru za brazilski Combate, poznati trener je otkrio što se trenutačno događa u glavi ovog borilačkog genijalca koji i dalje vida rane od nastupa na UFC-u 218.

“I dalje razgovaramo i pokušavamo dokučiti koliko se uopće još želi boriti Josea Aldo. Mislim da je njegova karijera takva da nitko o njoj ne može pričati u lošem tonu. On može napraviti što god hoće. Može se umiroviti, može se nastaviti boriti, može odraditi neki super meč. Razmišlja…”, otkriva Pederneiras i dodaje:

“On je čovjek koji je tijekom karijere uspio spremiti sa strane dosta novca i danas se može umiroviti bez da o nekome ovisi. Nikada neće biti gladan niti jedan dan svog života. Investirao je i zna kako uštediti. Nikada nisam čuo da je rekao da se želi prestati boriti. Mislim da je Jose tu jako dugo vremena. Možda bi trebao uzeti jedan godišnji odmor i vidjeti hoće li imati motivacije vratiti se. Ali da, razgovarao sam s njim i želi što prije okončati UFC ugovor.”

Pederneiras je ukratko prošao i kroz poraze koje je slavni borac doživio u proteklih nekoliko godina. Sve je krenulo s 13 sekundi katastrofe protiv Conora McGregora.

“To je bio poraz koji nismo očekivali. A s druge strane bio je tako brz da nismo mogli pokazati ništa. Obojica su bacila udarac, jedan je pogodio bradu, drugi obrvu. A do tada nikada nije izgubio u UFC-u. Bio je to velik šok za njega. Osim toga, gubiti pred svojom publikom je posebno teško. Već neko vrijeme Jose želi boksati. Istu stvar je htio i Conor, ali kada smo mi to predložili za to nije bilo razumijevanja od strane UFC-a. Bilo je tu još nekih stvari zbog kojih smo otišli u Las Vegas razgovarati s Danom Whiteom”, objašnjava Aldov trener i dodaje:

“Pitali smo može li boksati, Dana je to kasnije zanijekao. A Conor je smio boksati. Samo nekoliko mjeseci ranije, mi smo pitali istu stvar i bili smo odbijeni. A McGregor je to odradio bez ikakvih problema i UFC mu je dopustio. Naravno, tu je u pitanju bilo mnogo novca, a u meču Josea Alda ne bi bilo toliko novca. Ali u životu nije sve u novcu. I zato je Jose u posljednje vrijeme postao jako demotiviran.”

Jose Aldo već neko vijeme javno govori o boksačkoj karijeri koju želi započeti nakon dugogodišnjeg boravka u UFC-u. U tome ga još uvijek spriječava ugovor koji ima s elitnom promocijom. I vjerojatno baš zato što prije želi odraditi ugovor do kraja i otići iz UFC-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI