Aldo zatražio raskid ugovora i najavio odlazak u mirovinu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.09.2016 14:05h Autor:

Jose Aldo Jr.

Dok se Khabib Nurmagomedov pomirio s borbom između Eddieja Alvareza i Conora McGregora, isti dvoboj nije nikako sjeo Joseu Aldu koji je zatražio raskid ugovora s UFC-om, a zatim i najavio odlazak u mirovinu.

Brazilski borac je ovu šokantnu vijest otkrio u razgovoru za Combate te ujedno nadodao kako mu je promocija ponudila nastup na UFC-u 205, ali ne protiv McGregora što je bio njegov jedini uvjet, već protiv Maxa Hollowayja ili Anthonyja Pettisa.

“O svemu sam čuo preko svog trenera. On je pričao sa Seanom Shelbyjem u subotu, no ovaj nije imao odgovore na naša pitanja, ali je pitao mogu li se boriti 12. prosinca. Moj je trener rekao da mogu ako je Conor protivnik, no on nam je ponudio Hollowayja ili Pettisa.

Zatim je Pederneiras (trener, op.a.) poručio kako bi za njih voljeli odraditi puni kamp te da bi bili spremni za 10. prosinca. Čekali smo da Dana javno objavi kako želi da se ova borba s McGregorom dogodi. Očekivali smo ju ili to da mi se vrati moj pojas i organizira borba s Hollowayom ili Pettisom jer je Dana rekao kako McGregor ne može držati oba. Na moje iznenađenje, čuo sam da će se dogovoriti borba između McGregora i Alvareza, borba koju je Dana opovrgnuo tjedan dana ranije, te nadodao kako će McGregor vjerojatno zadržati oba pojasa.

Nakon svega ovoga, ne mogu više vjerovati ni jednoj riječi Dane Whitea, jer čini se da sada promociju vodi Conor McGregor. Budući da nisam ovdje kako bih bio zaposlenik Conora McGregora, danas sam zatražio raskid ugovora s UFC-om. Kad su mi ponudili borbu s Frankiejem Edgarom rekli su da će se pobjednik boriti s McGregorom ili postati punopravni prvak, da će on izgubiti pojas ako se ne vrati u perolako kategoriju nakon revanša s Diazom. Nakon što su me toliko puta napravili budalom nemam više motiva za boriti se u UFC-u.”

Naknadno se javio predsjednik UFC-a i poručio kako će o svemu razgovarati s Aldom, no Brazilac je poslao jasnu poruku.

“Ne želim se uopće boriti u MMA-u. Došao sam do granice. Još davno sam razgovarao s ‘Dedeom’ (trenerom, op.a.) i on me uvjerio da nastavim. Borio sam se s Edgarom i pobijedio. Borio sam se za ‘Dedea’. Nisam ni ljut ni uzrujan. Nikad se nisam borio zbog novca. Imao sam dobru karijeru i ostavio sam naslijeđe kao prvak u perolakoj kategoriji. Nadam se da White cijeni mene i moju obitelj te da će mi omogućiti raskid ugovora. UFC i WEC mi nisu dali ništa, sve sam osvojio uz pomoć svog tima, dok sam ja dao njima puno više nego što su mi uzvratili. Nisam kurva pa da se prodajem za novac. Ne želim nastupati u MMA-u, želim nastaviti karijeru u drugom sportu”, zaključio je Aldo.

>White o Aldovoj reakciji: Nećemo mu poništiti ugovor

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI