Aldo: UFC mi je ponudio Cerronea u lakoj, odbio sam!

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.09.2018 12:09h Autor:

Aldo

Bivši UFC prvak Jose Aldo je stigao na milimetar do pozicije predvodnika UFC Fight Night priredbe u Brazilu zakazane za 22. rujan. U razgovoru s brazilskim novinarima u utorak, Aldo je otkrio kako mu je UFC ponudio meč u lakoj kategoriji i to protiv legendarnog Donalda Cerronea.

No, Aldo je meč odbio prema vlastitom priznanju!

Nadalje, najavio je da u  ovom trenutku više neće prihvaćati mečeve u perolakoj kategoriji, osim ako se ne radi o dvoboju za titulu. Također je izrazio želju za nastupom na istoj priredbi na kojoj će Max Holloway i Brian Ortega odmjeriti međusobno snage. Ali želi i novi nastup u Kanadi gdje se sjajno osjeća.

“Htio bih nastupiti 8. prosinca u Kanadi ponovno. Razgovarao sam s Danom Whitom o tome i rekao sam mu da je to moja želja. Zaista sam uživao u nastupu u Kanadi, a tamo sam i debitirao u Octagonu. Nadam se da ću ponovno tamo nastupiti. Pokušavam nešto dogovoriti…”, objašnjava bivši UFC prvak i dodaje kako Anthony Pettis kao protivnik nije uvjet, ali je želja fanova.

“To su fanovi tražili, dobio sam mnogo poruka da bi me htjeli vidjeti protiv njega. Također su htjeli da nastupim u Sao Paulu, ali nije bilo dovoljno vremena da bi se pripremio za laku kategoriju. Već su mi ponudili Cerronea, no nismo se dogovorili. Čekam ‘Dedea’ sada kako bi pronašao adekvatnog protivnik i kako bi pristali na meč.”

Aldo je upitan od strane brazilskih novinara da dodatno pojasni što se događalo vezano uz ponudu za meč protiv Cerronea.

“UFC mi ga je ponudio. Kada se Glover povukao i nisu imali glavnu borba, pitali su me postoji li šansa da se ja borim. Prihvatili smo, ali je ovisilo o protivniku. Ponudili su Cerronea, on je već bio pristao, ali je ‘Dede’ (Andre Pederneiras op.a) rekao ne. Nije mislio ta će to biti dobro jer nismo imali dovoljno vremena. Trebamo vrijeme za odmor, a tek onda možemo krenuti u novi kamp”, objašnjava i dodaje:

“Bila je to smiješna situacija. Sean je zvao ‘Dedea’ oko tog meča, a kada su ponudili Cerronea, pitao ih je u kojoj kilaži. Naime, Cerrone se bori i u velteru, a to je za mene previše. Nismo imali vremena za pripremu jer je Cerrone opasan i kada gubi. Za meč protiv Cerronea mi treba ipak više vremena.”

Bivši UFC prvak je u posljednjem nastupu protiv Jeremyja Stephensa izgledao jako dobro. Ubilježio je pobjedu prekidom i posjetio na dane kada su ga mnogi smatrali čak i P4P najboljim borcem današnjice. Pobjedom u srpnju je prekinuo niz od dva uzastopna poraza od Maxa Hollowaya.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI