Aldo stao u obranu prvaka: Khabib nije kriv za kaos na UFC-u 229 i ne bi trebao biti kažnjen

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.11.2018 12:00h Autor:

Jose Aldo

Ako jedan čovjek razumije divljačku reakciju Khabiba Nurmagomedova nakon borbe s Conorm McGregorom na UFC-u 229 onda je to Jose Aldo.

Uoči UFC-a 194 na kojem je izgubio pojas perolake kategorije Brazilac je mjesecima morao slušati uvrede i provokacije bahatog Irca koje su ga u konačnici toliko dotukle da je u Octagonu pružio najgori nastup karijere i završio u nokautu nakon samo 13 sekundi.

McGregorove mentalne igre nisu imale nikakav učinak na izvedbu Nurmagomedova u kavezu, ali svakako jesu na njegovo ponašanje izvan njega, čemu svjedoči masovna tučnjava koju je neporaženi Dagestanac započeo nakon borbe.

U intervjuu za ESPN Aldo je objasnio da s obzirom na okolnosti smatra da je Nurmagomedova sasvim nevin.

“Razumjem Khabibovu reakciju”, rekao je Aldo. “Ne, to nije njegova krivica, ne trebam ga kriviti zbog njegvih djela jer UFC je taj koji je McGregoru u prošlosti puštao da radi što god hoće. Stoga, Khabb nije kriv. Ne zaslužuje suspenziju niti ikakvu kaznu.”

No Atletska komisija Nevade Khabiba svakako drži barem donekle odgovornim za kaos u T- Mobile Areni zbog čega 10. prosinca imaju saslušanje te će morati odlučiti hoće li i u kojoj mjeri kazniti UFC-ovog prvaka lake kategorije.

Nurmagomedov je rekao pred komisijom ne planira pojaviti jer smatra da je nevin i uopće ga nije briga za hoće li ga kazniti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI