Aldo realno gleda na šokantan poraz Edgara od Ortege: “Nova generacija stiže…”

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.03.2018 11:29h Autor:

Jose Aldo i Frankie Edgar

“Nova generacija boraca stiže”, jasan je bio legendarni Jose Aldo govoreći o meču između Briana Ortege i Frankieja Edgara koji je šokirao MMA javnost na UFC-u 222. Bivši prvak je i sam osjetio kako je to biti nemoćan protiv modernijeg i mlađeg borca u vidu Maxa Hollowayja…

“Godine dođu i ne možeš ih izbjeći. Mislim da je normalan proces imati ovakvu prirodnu rotaciju. Za mene poraz Edgara nije bio iznenađujuć. Vjerujem da se radilo o grešci Frankieja koji se nije trebao boriti protiv Ortege. Radi se o jako, jako opasnom protivniku. Morao je riskirati, a na koncu je izgubio sve. Sada je gurnut unatrag ponovno”, izjavio je Aldo gostujući na “Giro Combate” TV emisiji na brazilskoj televiziji.

Bivši prvak vjeruje da se nije radilo o malenoj, nego o jako velikog taktičkoj grešci.

“Misli da je ovo njegova najveća greška do sada. Ali s porazom nisam niti malo iznenađen. Sve to je dio ovog sporta. Kada si u kavezu, svatko ima priliku pobijediti,  neovisno o tome radi li se o odluci sudaca ili nokautu. Sve to je dio MMA-ja”, dodao je UFC veteran.

Sada slijedi bitka za sam vrh perolake divizije između Hollowayja i Ortege. Kome Aldo daje prednost?

“Ovo je vrlo izjednačen meč, rekao bih. Obojica imaju jako dugačak raspon ruku, dobro drže distancu, ne vidim niti jednog od njih kao specifičnog specijalistu. Jedina specijalka koju posjeduju jest Ortegina giljotina. To je jako snažan zahvat”, smatra Brazilac i dodaje:

“Ali Max ga neće rušiti na parter. Mislim da će ostati na nogama i da će se meč odlučiti na nogama. Za mene bi bio bolji scenarij da Brian pobijedi. Tako bih imao ponovno veliku priliku boriti se za pojas prvaka.”

Jose Aldo iza sebe ima dva poraza u nizu od Hollowayja. Oba puta je gubio prekidom pa bi u slučaju da Havajčanin ostane na tronu perolake kategorije, jako teško tako skoro stigao do prilike osvojiti UFC pojas koji toliko želi vratiti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI