Aldo o borbi za “beznačajni” pojas

UFC 04.04.2016 16:36h Autor:

Jose Aldo vs. Frankie Edgar

Čelnici UFC-a morali su pronaći način da smire strasti Frankieja Edgara i Josea Alda nakon što su odlučili kako će Conor McGregor i Nate Diaz odraditi revanš na UFC-u 200. Potez koji su povukli bila je organizacija meča za privremeni pojas na istom eventu, pojas koji Aldu ne znači ništa.

Strasti su se smirile kod Alda, ali on je i dalje prilično nezadovoljan razvojem situacije.

“On će se boriti istu večer u drugoj kategoriji, u revanšu koji ništa ne znači. Mi smo tražili revanš jer smatramo kako ga zaslužujem zbog svih godina koje sam proveo kao prvak. Što da radim? Morao sam prihvatiti meč s Edgarom. Mi nismo ti koji donose konačne odluke. Idem po pobjedu. Poštujem Frankieja, ali ovo je moj prvi korak prema pojasu. Sve me ovo malo frustrira jer sam očekivao borbu za pojas. Ovo je na neki način ono što su nam najavili, al nije borba za pravi pojas”, izjavio je Aldo.

Kada se Aldo povukao s UFC 189, čelnici promocije su zamjenu pronašli u Chadu Mendesu te organizirali borbu između njega i McGregora, a nagrada za pobjedu je bio privremeni pojas. Brazilac ga je uoči i nakon tog dvoboja ismijavao, a isto je mišljenje zadržao i u situaciji kada se on borbi za jedan.

“On nema nikakvo značenje. Želim pobjedu kako bih mogao doći do pojasa. Ovaj privremeni pojas je napravljen za medije i fanove, a ne za mene. Ja želim onaj pravi. Ovo je ponovno zapalilo vatru i probudilo želju za borbama i pobjedama”, zaključio je Aldo.

Dvoboj za privremenog prvaka u perolakoj bit će revanš susreta iz 2013. godine kada je Aldo na UFC-u 156 sudačkom odlukom svladao Edgara i upisao svoju 22. pobjedu u profesionalnoj karijeri.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI