Aldo ne osuđuje McGregora radi upada u Bellatorov kavez: “Postoje stvari koje su veće od pravila”

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.11.2017 10:57h Autor:

Jose Aldo i Conor McGregor

McGregorovo uletavanje u Bellatorov kavez i guranje suca Marca Goddarda je osudio čitav borilački svijet. Svi, osim samog UFC-a koji se za sada mudro drži postrance. No, UFC prvak je ovih dana dobio potporu iz jednog prilično neočekivanog izvora – od svog velikog rivala Jose Alda.

Bivši šampion je u razgovoru za brazilske medije u ponedjeljak izjavio da je to postupak zbog kojeg ne osuđuje Irca. Razlog je taj što je već ranije vidio McGregora u sličnim situacijama te je uvjeren da to ne čini radi pažnje i medija, nego zato što je zaista vrlo srčan.

“Nisam vidio video, ali sam čuo što se dogodilo. Mislim da je to normalno. On je emotivan tip, a kada se bori neki drugi Irac, oni su vrlo emotivan narod općenito. Zato ga ne osuđujem”, smatra Brazilac i dodaje:

“On to nije učinio radi pažnje jer sam ga vidio da se i ranije tako ponašao. Kada smo snimali The Ultimate Fighter, borac iz njegovog tima je pobijedio, a on se popeo tada također u kavez, čak je poderao svoje hlače prilikom penjanja. Stvarno je emotivan i zato ga ne osuđujem za njegove postupke.”

Aldo priznaje da je i sam slično postupio u nekoliko navrata.

“Koliko sam samo ja puta ‘napao’ Shooto kavez kada se meni netko blizak bori? Iako me sudac upozorava, ipak sam to često napravio. To je u tom trenutku, krv proključa. Mislim da ima većih stvari od samih pravila”, zaključuje.

Za sada se ne zna hoće li McGregor biti kažnjen, kako od strane neke od atletskih komisija, kako od strane UFC-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI