Aldo namjerava odraditi UFC ugovor i otići u profesionalni boks

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.08.2017 18:39h Autor:

Jose Aldo

Ako je vjerovati onome što govori njegov trener, Andre Pederneiras, Jose Aldo namjerava odraditi još četiri UFC borbe, koliko mu nalaže ugovor te se nakon toga u potpunosti prebaciti na profesionalni boks.

Aldo se vratio u Brazil nakon što je neko vrijeme radio s poznatim boksačkim trenerom, Robertom Garciom u njegovoj dvorani. Ponovno je u Timu Nova Uniao, gdje je njegov trener Andre Pedeirnas upitan o tome kakav se Aldo vratio te s kojom je namjerom uopće otišao raditi na svom boksu.

“On je trenirao boks jer ima san natjecati se u profesionalnom boksu. Da je do njega, on bi odradio sve svoje preostale UFC borbe u tri mjeseca i otišao boksati. On ne želi previše čekati, bitno mu je odraditi ugovor do kraja”, rekao je Pederneiras.

Aldo je proljetos izgubio titulu prvaka u borbi protiv Maxa Hollowaya te od tada nije nastupio, niti ima ugovorenu borbu, iako je sam već par puta lobirao za neke.

“Čekamo na UFC, čekamo da nam daju borbu protiv Cuba Swansona ili nekog drugog. Aldo se želi boriti protiv nekog visoko rangiranog borca, nakon čega bi čekao priliku boriti se ponovno za pojas”, dodao je.

U te četiri borbe Aldo može vrlo lako vratiti pojas, ukoliko bude uvjerljiv u nastupima. Nakon toga se može povući u boks kao prvak, no zapravo ne znam koliko je ozbiljan u tom naumu. Naime, za borbu protiv Hollowaya je po ugovoru zaradio 400.000 dolara, s tim da ima propisan i bonus od još 100.000 u slučaju pobjede (kao na UFC 200). Teško da kao debitant u boksu može dobiti i blizu te novce. Ipak on nije Conor McGregor, onda nema ni blizu takvu marketinšku moć.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI