Aldo: Ja sam kralj, Mendes je princ, a imamo i dvorsku ludu koja samo priča

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.10.2014 12:57h Autor:

Jose Aldo

Jose Aldo je i dalje UFC prvak te vjerojatno p4p najbolji borac svijeta u ovom trenutku. Nakon borbe je čestitao svom protivniku i izrazio želju da se u budućnosti još jednom susretnu. O Conoru McGregoru nije htio puno govoriti, nego ga je nazvao dvorskom ludom ove divizije.

Pobjeda Jose Alda protiv Chada Mendesa je apsolutno čista, no jedan je trenutak ostao pomalo kontroverzan. Aldo je, nakon znaka za kraj prve runde, još dva puta snažno pogodio Mendesa. Dana White je rekao kako ni on nije čuo znak, a Aldo je imao zanimljivu priču oko cijele situacije.

"Nisam čuo znak za kraj, udario sam ga i vidio da nas sudac odvaja i u trenutku sam pomislio da sam pobijedio. No, onda mi je rečeno da je kraj runde i da moramo nastaviti. Stvarno nisam imao nikakvu namjeru udariti nakon znaka za kraj", ispričao je prvak, kako je na trenutak osjećao da mu se ponovila prva borba s Mendesom.

Naravno, pitanje o Conoru McGregoru bilo je očekivano, a prema odgovoru se da zaključiti da je Aldo bio spreman na njega:  "Ne želim ga niti spominjati, nije vrijedan da mu izgovaram ime, sve dok ne pobijedi nekoga vrijednog, nekoga iz ranga kao što smo Chad i ja. Nakon ove borbe mogu reći da sam ja kralj ove divizije, Chad je princ, a sa strane imamo dvorsku ludu koja samo priča, a do sad nije savladao niti jednog borca iz vrha divizije, niti jedno veliko ime."

Ovo je bila druga borba ova dva borca, a Mendes se pokazao puno bolji nego prvi put, čak je nekoliko puta ozbiljno ugrozio Alda. Do sad je najbolji otpor prvaku pružio Frankie Edgar, no čini se da je Chad sad preuzeo taj primat. Aldo nema ništa protiv da se njihov susret dogodi i treći put, tj. vjeruje kako je, s obzirom na Mendesovu kvalitetu, to vrlo logična situacija.

"Sve se može dogoditi, Edgar i Maynard su se borili tri puta i bile su to sjajne borbe. Chad je sjajan borac i vjerujem kako će dugo biti u vrhu i lako bi mogao izboriti novu priliku, nakon što odradi novu seriju pobjeda. Vidjeli li smo što je napravio nakon prve naše borbe, pa očekujem da ponovno odradi nešto slično tome.  Velik je potencijal i može biti samo još bolji i nadam se novoj sjajnoj borbi protiv njega, jer takve stvari pune dvorane."

Dugoročni ciljevi Jose Alda su definirani. "Ovdje sam da branim naslov i budem prvak 100%. Želim se jednog dana umiroviti bez poraza s rekordnim brojem obrana. Za to treniram, to je moj život i to je moj životni cilj. Ova divizija ima sjajnog potencijala i jedva čekam borbe protiv svih tih momaka", rekao je prvak, ponosno kraj svog pojasa, koji je u njegovom vlasništvu već tri i pol godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI