Aldo i Stephens potvrđeni kao sunaslovna borba kanadskog UFC on FOX eventa!

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.04.2018 20:55h Autor:

Aldo vs. Stephens

Ono što je u posljednje vrijeme spominjalo i najavljivalo, danas je i službeno potvrđeno. Jose Aldo i Jeremy Stephens boriti će se međusobno u sunaslovnoj borbi UFC on FOX eventa, koji se za ovo ljeto priprema u Kanadi.

UFC je već prije nekoliko tjedana odlučio ova dva borca pod svaku cijenu upariti, no prvobitna ideja im nije rezultirala plodom. Naime, UFC je htio njima dati mjesto glavne borbe Fight Nighta u Singapuru, no zapelo je kod posljednjih stepenica pregovora te je to mjesto pripalo Donaldu Cerroneu i Leonu Edwardsu. Ipak, vrlo brzo krenuli su pregovori za jedan drugi event i ti su donijeli rezultata.

Promocija će svoj jubilarni 30. event na FOX televiziji odvesti u kanadski Calgary, a datum održavanja je 28. srpnja i upravo će se ovaj sjajan duel perolake kategorije fanovima ponuditi kao jedna od dvije glavne borbe. UFC se u Calgary vraća čak šest godina nakon posljednjeg eventa u gradu, koji iza sebe nosi zanimljivu priču. Naime, u pitanju je bio UFC 149 event kojeg su predvodili Renan Barao i Urijah Faber, a odmah nakon eventa se Dana White ispričavao fanovima jer su im dali najgori event u UFC povijesti, barem ga je on tada tako nazvao. Obećao je fanovima vrlo se brzo iskupiti, no na kraju je za to trebalo ipak šest godina. Ali, čini se kako se to nije zaboravilo i da bi mogli dobiti jedan jako dobar i zanimljiv program.

Već kada se navede da se tek čeka glavna borba, a da će već prije toga nastupiti Jose Aldo (26-4, 8-3 UFC) i Jeremy Stephens (28-14, 15-13 UFC), jasno je da UFC ne misli promašiti s programom, jer već ova dva 31-godišnjaka će sigurno pružiti ono što fanovi očekuju. Stephens nažalost ipak neće postaviti svojevrsni rekord, jer bi mu nastup u glavnoj borbi bio treći main event u samo šest i pol mjeseci, dok će Aldo prekinuti niz od devet nastupa u glavnoj borbi nekog eventa. Zanimljivo, njemu će to također biti prvi put da nastupa na eventu koji nije PPV, a do sada ih je devet za redom predvodio i tek u prva dva UFC nastupa bio sunaslovna borba.

Osim ovih borbe, službeno je za event potvrđeno još osam okršaja, među kojima su neki koje smo putem Fight Sitea najavili. U svakom slučaju, nema sumnje da nas očekuje još jedan sjajan event iz “On FOX” serije, s kojom je do sada promocija rijetko kada promašila.

UFC on FOX 30 – Trenutni popis borbi

Jose Aldo vs. Jeremy Stephens
Alexis Davis vs. Katlyn Chookagian
Randa Markos vs. Nina Ansaroff
Dustin Ortiz vs. Matheus Nicolau
Gadzhimurad Antigulov vs. Ion Cutelaba
Hakeem Dawodu vs. Austin Arnett
Jordan Mein vs. Alex Morono
John Makdessi vs. Ross Pearson
Kajan Johnson vs. Islam Makhachev

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI