Aldo: Drugi pad na doping testu je uništio čitav dojam karijere Andersona Silve, da je bilo samo jednom…

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.11.2017 10:20h Autor:

Jose Aldo i Anderson Silva

Bivši UFC prvak u perolakoj kategoriji, koji će uskoro dobiti priliku ponovno vratiti svoj izgubljeni pojas, Jose Aldo, je u posljednjem intervjuu progovorio o novom padu drugog brazilskog MMA veterana i UFC ikone Andersona Silve na doping testu.

Iako se radi o njegovom sunarodnjaku Aldo je ipak ustvrdio da je ovo jako loše za ostavštinu “Pauka”…

“Teško je reći što se dogodilo. On je ikona ovog sporta, on je moj idol i idol MMA fanova. Ne znam, ne mogu reći previše jer ne znam što se dogodilo”, objašnjava Brazilac.

Upitan isto pitanje o dva druga brazilska legendarna borca Junioru dos Santosa i Antoniju Rogeriju Nogueiri, Aldo odgovara:

“Ali kod Juniora je odgovor ne. Junior Dos Santos i ja imamo istog doktora, dolazimo iz iste borilačke filozofije i ne vjerujem da je uzeo nešto što bi mu pomoglo da ima bolje performanse u kavezu ili nešo slično. Mislim da je on više nevin nego kriv.”

“A ne znam stvarno što se dogodilo s Minotorom. Mislim da sportaši danas rade greške jer se često sami znaju liječiti bez znanja svog doktora. A to ti može odmoći. USADA i WADA su promijenili mnogo listu zabranjenih supstanci. Primamo e-mail poruke čitavo vrijeme koje nam govore što smijemo, a što ne smijemo uzimati. Ali nekada napraviš grešku. Događa se…”, iznosi svoje mišljenje bivši UFC prvak.

Na kraju razgovora se ipak vratio još jednom na Andersona Silvu kojem je to drugi pad na doping testu u dvije godine. Prvi put je pao nakon meča protiv Nicka Diaza 2015. godine.

“Vjerujem da mnogi fanovi i MMA novinari danas smatraju da je Silva bio prvak jer je bio na dopingu. To je problem, to mu je uprljalo karijeru. Ja se potrudim da uvijek pazim što radim. Uvijek postupam točno onako kako treba. Prije početka kampa pošaljem e-mail WADA-i i USADA-i s popisom supstanci što ću uzimati i ništa ne činim dok ga oni ne odobre. Mislim da je to minimum koji bi svaki sportaš trebao napraviti.”

“Kao što sam rekao, on je naš idol, ali fanovi imaju drugačiju sliku o njemu nakon što je dva puta uhvaćen. Da je bilo samo jednom, mogli bi ga pravdati, ali s dva slučaja ga mogu osuđivati. Mislim da mu je ovo škodilo, ovo je uprljalo njegovu karijeru koja je za mene bila jedna od najvećih”, zaključuje Jose Aldo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI