Aldo: Ako se ne borim sutra za tu cijenu, netko drugi će uzeti novac

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.10.2015 00:01h Autor:

Jose Aldo

Jose Aldo oživio je raspravu o organiziranju MMA boraca kako bi se izborili za pravo na mjesečnu plaću. UFC-ov prvak trenutno nema financijskih problema, ali dobro zna koliko jednog borca u usponu koštaju treninzi i pripreme za nastupe koji jedini nose borcima značajniju zaradu.

Raspravu o zaradi boraca pokrenuo je ulazak Reeboka u UFC zbog čega su mnogi borci ostali bez svojih sponzorskih ugovora. Za neke je to bio težak udarac, a ideju o uvođenju mjesečnih plaća podržao je još ranije i Vitor Belfort. Aldo se složio:

"Podržavam ideju mjesečnih plaća. U NFL-u i NBA-u, primjerice, Nike proizvodi uniforme, ali klubovi ipak plaćaju svoje sportaše. Život je težak za borce koji tek počinju i ne zarađuju od pay-per-viewa. Trošimo puno na trenere, sparinge, nitko ne ide u dvoranu dobiti batine besplatno. Mi smo podložni ozljedama koje nas mogu na dulje vrijeme izbaciti iz igre, a to šteti borcima koji su plaćeni samo po borbama. Ako se ozlijedite, nema prihoda. Dobro je imati sponzore, jer to je ono što borce pokreće", rekao je Aldo koji se nada da će uskoro zaživjeti sindikat boraca.

"Nitko mi o tome nije pričao, ali to bi bilo sjajno. To je način na koji se mogu zaštiti sportaši, pomoglo bi. Borci su razjedinjeni zbog rivalstva među timovima iz prošlosti. Nije to jako kao prije, ali još uvijek je prisutno. Ovako vam je to, ako se ne borim sutra za tu cijenu, netko drugi će prihvatiti novac", dodaje Aldo, prenosi Bloody Elbow.

"Ne mislim da sam ja odgovoran za ovo stanje. Moram živjeti borbu, ja sam šampion i ne mogu to staviti sa strane. Još uvijek živim kao sportaš i teško mi se danas s time baviti. Možda jednom kad završim s borbama, zajedno s drugima, možda nešto pokrenemo da pomognemo novim borcima", najavio je Aldo koje čeka borba za povratak titule protiv privremenog prvaka Conora McGregora u prosincu na UFC 194.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI