Aldana i Pudilova pokazale ožiljke nakon najžešće borbe u povijesti ženskog MMA-a (FOTO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.09.2018 12:20h Autor:

Pudilova vs. Aldana

Borba Irene Aldane i Lucie Pudilove potpuno je zasluženo proglašena najboljom borbom najboljeg UFC eventa godine, UFC 228 održanog u subotu. Djevojke su tako nagrađene s 50.000 dodatnih dolara svakoj, no iz borbe su ponijele još neke privremene uspomene.

Irene Aldana detronizirala je Irene Aldanu. Tako se može opisati ono što je u subotu napravila simpatična Meksikanka, čiju su raniju borbu protiv Leslie Smith proglašavali najuzbudljivijom borbom u povijesti ženskog MMA-a. No, to ne bi bila u stanju bez fenomenalne “plesne partnerice” kakvu je imala u mladoj Čehinji, Luciji Pudilovoj, koja je prihvatila način borbe koji je Meksikanka pokušala implementirati.

Njih dvije su tako na kraju ponudile 15 minute agresivne borbe visokog ritma i zavidne tehničke potkovanosti. No, ono što je najviše impresioniralo bila je njihova hrabrost, odnosno to što su nakon svakog žestokog udarca one zapravo još odlučnije kretale prema naprijed pa je borba svakom sekundom bila sve uzbudljivija, da bi sve kulminiralo potpuno otvorenom trećom rundu, koja je na kraju i presudila, ako se može zaključiti da je svaka uzela po jednu od prve dvije. Aldana je upisala pobjedu podijeljenom odlukom.

Neke od tih udaraca možete vidjeti u kompilaciji usporenih snimaka koju smo danas objavili, dok ispod teksta možete vidjeti što su ti udarci učinili njihovim licima i tijelima. Aldana je odnijela pobjedu, iz koje je izašla sa slomljenom rukom, dok je poražena Čehinja izjavila kako je zadovoljna borbom, kao i time da ništa nije slomila. Nakon ovoga, nema sumnje kako će se njihove iduće borbe itekako pažljivo popratiti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI