Albanac nije uspio iznenaditi Mousasija, Mitrione ekspresno nokautirao De Friesa!

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.04.2013 04:21h Autor:

Mousasi VS Latifi

Švedski UFC održao se u subotu navečer u Stockholmu nakon što je posljednjih tjedan dana bilo iznimno mnogo problema s glavnom borbom večeri u kojoj su inicijalno trebali sudjelovati Gegard Mousasi i domaća zvijezda Alexander Gustafsson.

Alexander je morao otkazati nastup nakon što nije dobio odobrenje za meč od tamošnje MMA Federacije zbog tri šava iznad lijevog oka, ali u konačnici švedski Albanac Ilir Latifi nije razočarao, iako je Mousasi očekivano bio prilično dominantniji tijekom većeg dijela borbe.

Latifi je u određenim trenucima ipak ugrozio svog protivnika iznimno opasnim pokušajima krošea. Ono što je mnoge iznenadilo je gotovo u potpunosti izostanak pokušaj rušenja od strane Latifija, pogotovo kad se zna da je njemu parter ipak jača strana od stand up borbe, pa nije jasno zbog čega se odlučio na takvu taktiku.

Mousasi je pokazao da je daleko iskusniji borac i vrlo je pametno kontrolirao meč i učestalim te jednostavnim kombinacijama skupljao bodove kod sudaca, a u konačnici se takvih udaraca itekako nakupilo pa je svog protivnika i raskrvario. Gegard je zasluženo slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, a Latifi je ipak zaslužio pohvalu zbog svog nastupa pogotovo kad se uzme u obzir da je uskočio u meč samo tri dana prije njegova održavanje te je morao skinuti čak 12 kilograma.

U sunaslovnoj borbi večeri Ross Pearson uspio je tehničkim nokautom svladati Ryana Couturea, sina legendarnog UFC-ovog borca Randyja, a u teškaškom okršaju Matt Mitrione nije se stigao ni oznojiti u oktogonu prije nego što je sudac proglašavao njegovu pobjedu. To je zaslužio ekspresnim nokautiranjem Phila De Friesa za što mu je trebalo svega 18 sekundi.

Brad Pickett VS Mike Easton mnogi smatraju najatraktivnijom borbom večeri, udarci su sijevali s obje strane, ali suci su na kraju procijenili da je nešto malo bolji ipak bio Pickett te su mu dodijelili pobjedu podijeljenom odlukom.

UFC on Fuel TV 9, rezultati:

Gegard Mousasi def. Ilir Latifi – jednoglasna sudačka odluka
Ross Pearson def. Ryan Couture – TKO (sudačka intervencija, 2R 2:35)
Matt Mitrione def. Phil DeFries – KO (udarci, 1R 0:19)
Brad Pickett def. Mike Easton – podijeljena sudačka odluka
Diego Brandao def. Pablo Garza – zahvat (Arm triangle, 1R 3:27)
Akira Corrasani def. Robbie Peralta – jednoglasna sudačka odluka

Reza Madadi def. Michael Johnson – zahvat (anakonda gušenje, 3R 1:33)
Tor Troeng def. Adam Cella – zahvat (gušenje s leđa, 1R 3:11)
Adlan Amagov def. Chris Spang – jednoglasna sudačka odluka
Conor McGregor def. Marcus Brimage – TKO (udarci, 1R 1:07)
Ryan LaFlare def. Benny Alloway – jednoglasna sudačka odluka
Tom Lawlor def. Michael Kuiper – zahvat (giljotina gušenje, 2R 1:05)
Papy Abedi def. Besam Yousef – podijeljena sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI