Alan Belcher završio svoju MMA karijeru (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.11.2015 19:06h Autor:

Alan Belcher

Nakon što u dvije i pol godine, koliko je prošlo od njegove posljednje borbe, nije uspio riješiti probleme zbog kojih se nije uspijevao vratiti profesionalnim borbama, Alan Belcher je odlučio službeno završiti svoju MMA karijeru.

Ovaj član srednje kategorije UFC-a, nastupao je u elitnoj organizaciji od 2006. godine, usput odradivši 15 borbi uz skor 9-6, dok mu je konačni skor u karijeri bio 18-8. Bio je vrlo atraktivan borac, koji samo dvije pobjede nije ostvario prekidom i velika je šteta da mora završiti karijeru sa samo 31 godinom starosti.

Nakon svoje posljednje borbe, koju je odradio u travnju 2013. godine protiv Michaela Bispinga, Belcher je imao privatnih problema, ali i podosta velikih problema s ozljedama. Početkom ove godine je najavio da će se vratiti ovo ljeto, no to se nije ostvarilo, a sad je ovaj član Roufos Sportsa objavio kako se više nikad neće boriti.

"Gotov sam s borbama, neću se više nikad boriti. Ovo je moje službeno umirovljenje", izjavio je Belcher, dodavši: "Mislim kako je razgovor s instruktorima i vlasnicima dvorana od sada moj posao. To je ono što želim od sada raditi. To bi me moglo dovesti do toga da se jednom dana ponovno borim, no ovo mi je trenutno važnije. Sviđa mi se podučavati druge borce, a i želim nastaviti svoj online posao koji sam pokrenuo. Tako da, ovo je moje službeno umirovljenje. Nemam namjeru pustiti suzu niti ništa slično, gotov sam, ne želim da me više itko udara."

Belcher je bio vrlo uspješan od kraja 2009. pa do sredine 2012. godine, no i tad je odradio samo četiri borbe. Ipak, ostvario je pobjede u svima te je došao i blizu napada na sam vrh UFC-ove srednje kategorije. Ipak, onda je doživio svoj drugi poraz od Yushina Okamija, a nakon toga je bolji od njega bio i Michael Bisping te je to ujedno bila i njegova posljednja borba.

Najvrjednije pobjede u karijeri sigurno su mu protiv Rousimara Palharesa, Patricka Cotea i Eda Hermana, a fanovi pamte i njegovu borbu protiv Yoshihira Akiyame na UFC 100 eventu. Upravo ta borba je, na vjerojatno najspektakularnijem UFC programu do sada, donijela bonuse baš njima dvojici, a Japanac je slavio podijeljenom odlukom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI