Al Iaquinta vraća se nakon dvije godine kao velteraš: Biti ću najbrži borac u diviziji!

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.01.2017 00:51h Autor:

Al Iaquinta

Došlo je vrijeme za povratak jednog od najtalentiranijih boraca UFC-a, Ala Iaquinte. Ovaj borac zbog raznih razloga nije nastupio gotovo dvije godine, no napokon je došlo vrijeme i za njegov povratak.

Gotovo dvije godine prošlo je od posljednje borbe Ala Iaquinta, kada je kontroverznom sudačkom odlukom savladao Jorgea Masvidala. Borcu iz tima Raya Longa bila je to četvrta pobjeda u nizu, no od tada nije nastupio. Bilo je to u travnju 2015. godine, a od tada se dogodilo više stvari koje su spriječile njegov nastup u oktogonu.

Iaquinta je čak bio bookiran za UFC 205 event u njegovom rodnom New Yorku, no niti tamo na kraju nije nastupio, jer se s UFC-om nije mogao složiti oko financijskih uvjeta. No, danas je izjavio kako je to sve napokon sredio te da se spreman vratiti u oktogon. I to kao borac velter kategorije. Kao protivnika vidi onog istog borca protiv kojeg se trebao boriti u Madison Square Gardenu.

“Mislim da će mi protivnik biti Thiago Alves. On se ipak ne može spustiti na 70 kilograma, tako da ću ja otići na 77 ukoliko se on želi boriti. Mislim da bih to bilo dobro i zabavno, a onda bih mogao tamo i ostati. Moja posljednja borba bila je protiv Masvidala koji je sada u velteru i ide mu jako dobro. Vjerujem da bi tako išlo i mene, a mislim kako bih bio najbrži borac u diviziji. Nedostatak snage bi bio nešto na što bih morao pronaći odgovor, no spariram cijelo vrijeme s velterašima i ide mi dobro. Velter je prava opcija za mene”, rekao je.

U svojoj dosadašnjoj karijeri u promociji, Iaquinta je upisao sedam pobjeda i dva poraza, od čega je jedan iz njegove prve borbe, odnosno iz finale 15. sezone Ultimate Fightera, kada je bolji od njega bio Michael Chiesa. Od tada do danas ga je savladao tek Mitch Clarke, i to u borbi gdje je presudio trenutak nepažnje. Iaquinta ima kvalitetu za sam vrh, to nikada nije bilo sporno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI