Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Al Iaquinta: McGregor je izgradio opaku borbu, a onda se usrao u krevet jer nema srce borca | Fight Site

Al Iaquinta: McGregor je izgradio opaku borbu, a onda se usrao u krevet jer nema srce borca

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.10.2018 14:55h Autor:

Al Iaquinta

Svoje viđenje borbe Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora dao je prethodni Khabibov protivnik, Al Iaquinta. On nije vidio ništa previše loše u načinu borbe Conora McGregora, no smatra kako ovome nedostaje nešto što neće nikada imati, a bez čega protiv Khabiba nema šanse u revanšu.

Uvijek otvoreni i iskreni Iaquinta je protiv Nurmagomedova izdržao pet rundi i odradio je dobru borbu, iako je Nurmagomedova prihvatio samo dan prije održavanja borbe. Bilo je to početkom travnja, kada je Khabib preko njega došao do titule prvaka. Prvu obranu Khabiba Nurmagomedova gledao je cijeli svijet i svatko je na kraju stvorio svoj neki dojam. Tako ga ima i Iaquinta, no prije svega onaj o samom nastupu Conora McGregora, za koji smatra da je imao jedan veliki nedostatak.

“Conor je izgradio opaku borbu, a onda se usrao u krevet. Navukao je zavjesu svima preko očiju tim svojim riječima. On je jedan od onih koji izgledaju fenomenalno dok stvari idu po njihovom planu. A kada se malo umori ili nije sve kako je zamislio, onda se jednostavno gasi”, rekao je Iaquinta u showu Ariela Helwania, gdje je došao najaviti svoju nadolazeću borbu protiv Kevina Leea. Ipak, dugo su se zadržali na ovoj temi.

Upitan je Iaquinta o tome na čemu bi McGregor trebao raditi ukoliko želi doći do pobjede u eventualnom revanšu. Odgovor je bio vrlo zanimljiv, budući da Iaquinta smatra kako McGregoru prije svega nedostaje nešto što nije moguće dobiti treningom.

“On se dobro borio, u svakom slučaju je vješt borac. No, ne postoji ništa što može promijeniti da bi imao šanse u revanšu. Možeš trenirati rušenja i obranu od istih, možeš trenirati ustajanje te još milijun stvari. Ono za što ne postoji treninga je imati srce kada stvari postanu zajebane”, rekao je, a onda je pokušao dodatno objasniti na što je mislio:

“Tu mislim na one trenutke kada se osjećaš kao da ćeš umrijeti, a moraš pronaći način kako preživjeti, kako da ne dođe do toga da sudac mora uskočiti i spašavati te. To se nikako neće popraviti ukoliko se budu borili za šest mjeseci, godinu dana ili tri godine. To će uvijek biti tu. Neće mu pomoći niti timski kolege niti sav novac koji posjeduje. Srce se ne može kupiti. Može on reći što god želi, da sam trgovac nekretninama, da sam broj 11, ali na kraju dana sigurno nije čvršći i bolji borac od mene.”

Što se tiče ovoga posljednje spomenutog, Iaquinta se referira na izjave McGregora oko protivnika preko kojeg je Khabib došao do titule. Na kraju je taj trgovac nekretnina također uvjerljivo poražen, ali je pokazao srce i nije se predavao do kraja borbe. McGregor je u četvrtoj rundi jednostavno odustao, iako on sam kaže da je zapravo napravio pogrešku.

Iaquinta se protiv Kevina Leea bori na UFC on FOX 31 eventu, koji se 15. prosinca održava u Milwaukeeu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI