Al Iaquinta: Jorge Masvidal je samo još jedan u nizu prema vrhu

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.04.2015 22:19h Autor:

Al Iaquinta

Sutrašnja sunaslovna borba ponuditi će susret dva borca koji pokušavaju doći do četvrte pobjede u nizu. Jedan od njih, Al Iaquinta smatra da je ova borba samo još jedan korak na putu prema vrhu, gdje smatra da je njegovo mjesto.

Samo dva mjeseca nakon što je savladao Joea Lauzona, Al Iaquinta ponovno ulazi u UFC-ov kavez. Borba protiv Jorgea Masvidala bit će njegova četvrta borba u posljednjih sedam mjeseci, a u prethodne tri slavio je nokautom. No, Masvidal je sigurno najteži protivnik u toj seriji.

"On je iskusni veteran koji može napraviti probleme svakome, a iskustvo je sigurno na njegovoj strani. No, ja sam uvjeren da sam najbolji borac na svijetu i Masvidal je samo jedan u nizu boraca koje trebam savladati da bih to dokazao", rekao je Al.

Iaquinta se dokazao sjajnim boksom, odnosno kompletnim udaračkim tehnikama. No, u svoja dva UFC poraza, protiv Michaela Chiese i Mitcha Clarkea, problema je imao na podu. No, sad vjeruje da su problemi iza njega te da je radom popravio ono što mu je nedostajalo.

"Radim s najboljim timom na svijetu. Ray Longo i Matt Serra su treneri koji znaju kako raditi s nama i kako nas dovesti tamo gdje želimo biti. Ova divizija zapravo još nije vidjela što mogu u parteru i sigurno će se iznenaditi.Gorim od želje da fanovima pokažem što mogu u tom segmentu borbe", dodao je.

A Masvidal bi mu tu želju mogao ispuniti. Daron Cruickshanka savladao je upravo na taj način, a sličnu je taktiku imao i protiv Jamesa Krausea. Za razliku od nokautera Iaquinte, Jorge je sve tri borbe unutar tog niza slavio sudačkom odlukom, upravo na način da je došao do kontrole nad svojim protivnicima.

"Mislim kako će me Masvidal sigurno ići rušiti, jer to je ono što je radio u prošlim borbama. Vidim da mi na Twitteru šalje poruke da se trebam boriti kao muškarac, ali ja sam onaj koji je prošla tri protivnika nokautirao. Ja sam spreman na borbu na podu i mislim kako sam mu već ušao u glavu i da si on jako puno razmišlja o tome što sam pripremio za njega", završio je Al, ovaj 27-godišnji član UFC-ove lake divizije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI