Afrika se diže i prijeti: Usman, Ngannou, Taleb…

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.03.2019 17:05h Autor:

Photo: Instagram

Nema nikakve dvojbe da je Afrika sve prisutnija na svjetskoj karti MMA sporta. Kroz povijest je mnogo boraca poteklo iz Afrike, no rijetki su nastupali pod svojom zastavom. Sada se taj trend polako mijenja.

I bivši izazivač Francis Ngannou je prvotno nastupao pod francuskom zastavom, da bi u posljednje vrijeme izlazio pod onom svoje prave domovine – Kameruna. Doduše, “Predator” je od samog dolaska u UFC uvijek isticao da mu je Afrika izuzetno bitna, a na press konferencijama se znao pojavljivati u tradicionalnoj kamerunskoj nošnji.

Prije nekoliko dana na UFC-u 235 Afrika je dobila i svog prvog UFC prvaka. To je naravno Nigerijac Kamaru Usman, koji je u sunaslovnoj borbi detronizirao do sada neprikosnovenog Tyrona Woodleyja. To je samo potvrda da se afrički borci dižu i da bi uskoro mogli biti prijetnja onima iz Europe, Amerike ili Azije.

Osim toga, Afrikanci su se očito odlučili držati zajedno. Kamerunac Francis Ngannou je pratio nastup svog kolege Usmana iz prvih redova u T-Mobile Areni u Las Vegasu, da bi zatim bio jedan od prvih čestitara koji su pohitali stisnuti ruku novom prvaku.

Kasnije je iskoristio priliku da Usmanu i javno čestita putem društvenih mreža…

“Čestitke mom bratu Kamaru Usmanu jer je jučer postao dio povijesti. On je prvi afrički UFC svjetski prvak u povijesti ovog sporta. I to je učinio vrlo dominantno”, stoji u poruci Ngannoua koji se i fotografirao s novim šampionom.

Osim Ngannoua i Usmana, tu je i Nordine Taleb iz Alžira, Abdul Razak Alhassan iz Gane i Abu Azaitar iz Maroka. Oluwale Bamgbose, drugi Nigerijac u UFC-u, je nedavno otpušten iz elitne promocije radi tri poraza zaredom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI