Adlan Amagov službeno objavio MMA mirovinu

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.05.2015 21:06h Autor:

Čečenski borac i član UFC-a, Adlan Amagov, službeno je objavio ono što se već dulje vremena spominjalo, potpuno povlačenje iz MMA-a.

Amagov se za to odlučio zbog toga da bi se mogao posvetiti novome poslu, no isto tako i da bi mogao provoditi više vremena sa svojom obitelji. Tako se ipak nisu potvrdile glasine da se više ne namjerava boriti iz religioznih razloga, a čak su postojale i one da se okrenuo radikalnog islamskom pokretu.

U svojoj kratkoj karijeri, Amagov je odradio 16 borbi, ostvarivši 13 pobjeda, dva poraza i jedne neodlučenu borbu. Osim poraza koji je doživio od Robbie Lawlera, poraz je doživio i u svojoj prvoj borbi, gdje se kao teškaš sastao sa Aleksejem Olejnikom te je bio ugušen Ezekiel gušenjem.

U UFC-u je nastupio dva puta, upisavši dvije pobjede, a njegov trener Greg Jackson ga je vidio kao budućeg Top 5 borca u UFC-ovoj velter kategoriji. Ipak, nakon ozljede u pripremama za meč protiv Jasona Higha, prvo su se pojavile glasine da se više neće boriti u velteru, a nakon toga i one, koje su ispale istinite, da se ovaj odličan borac ipak više nikad neće vratiti profesionalnom sportu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI