Adesanya upozorava borce koji koriste doping: Meni nemojte nuditi steroide jer ću vas prijaviti!

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.05.2019 22:10h Autor:

Kelvin Gastelum i Israel Adesanya

UFC-ov privremeni prvak srednje kategorije Israel Adesanya tvrdi, ne samo da ne koristi doping, već da je spreman prijaviti borce koji koriste nedozvoljena sredstva.

“Ja se ne trebam napucati da bih se borio. Moji protivnici će vidjeti koliko sam ‘napucan’ kada uđu sa mnom u kavez “, rekao je Izzy u novom intervjuu s reporterom Schmoom nakon čega se osvrnuo na nedavni veliki doping skandal T.J Dillashawa.

Dillashaw je prije mjesec dana zbog korištenja supstance EPO uoči borbe protiv Henryja Cejuda suspendiran na dvije godine te mu je oduzeta titula UFC prvaka u bantam kategoriji. Adesanya vjeruje da je donedavni prvak sjajne rezultate mogao postići i bez dopinga.

“Mislim da Dillashaw fizički nije trebao doping da bi bio uspješan, ali možda psihički nije vjerovao u sebe. Također, Cody Garbrandt je uoči njihove borbe izjavio ‘Dillashaw nas je sve naučio kako se koriste steroidi.’ A ovo ‘nas’ znači da tu ima još puno boraca. Čak je i (menadžer) Ali Abdelaziz rekao da poznaje barem pet ljudi koju su u ovom trenutku na EPO-u. Ali nitko nikoga ne prijavljuje. Ne razumijem to”, rekao je Adesanya i zatim jasno dao do znanja da je borce koji varaju spreman prijaviti komisiji i USADA-i.

“Reći ću vam nešto. Meni nemojte nuditi steroide jer ću vas cinkati. Neka vam je jasno.”

Adesanyju smo posljednju put gledali u akciji prošli mjesec kada je u “co-main” borbi UFC 236 priredbe u Atlanti s Kelvinom Gastelumom odradio jedan od najboljih mečeva godine. Novozelanđanin iz Nigerije borbu je dobio jednoglasnom odlukom sudaca i osvojio privremeni pojas čime je osigurao susret s aktualnim prvakom Robertom Whittakerom. S njim bi se trebao obračunati u meču za ujedinjenje titula u listopadu na UFC 243 priredbi u Australiji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI