5 razloga zašto je Rondin trener najgori trener u UFC-u!

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.10.2016 14:58h Autor:

Edmon Tarverdyan i Ronda Rousey

Edmond Tarverdyan nije najomiljenija osoba u svijetu slobodne borbe. Iako trenira slavnu Rondu Rousey, većina stručnjaka ga ne smatra stručnjakom nego priličnim borilačkim diletantom. Njegove metode su često izrugivane, njegove taktike osporavane, a njegov karakter je toliko iritantan i svadljiv da je ovaj trener redovito umiješan u razne sukobe.

Koliko je zapravo stručan Edmond Tarverdyan? Lowkick MMA tvrdi da se radi o najgorem treneru u UFC-u trenutačno, čovjeku koji je Rondu Rousey spremio da napada borkinju koja je karijeru stvorila na kontra napadima, kao i da je potpuno uništio Travisa Brownea – možda i najnadarenijeg teškaša u čitavom rosteru UFC-a. Nadalje, navode pet razloga koji potpuno kompromitiraju ovog trenerera, a koji nemaju veze sa samom borbom.

1. Krađa identiteta

2. travnja 2015. prilikom aplikacije za licencu trenera u Atletskoj Komisiji Kalifornije, Tarverdyan je naveo da nikada nije kažnjavan. No, to je neistina jer je 2010. uhićen na temelju dvije optužnice: krađa identiteta i opiranje uhićenju. Naskon  što je zadržan u pritvoru, kod njega su nađene ukradene kreditne kartice, njihovi pinovi i razni brojevi socijalnog osiguranja osoba koje ne poznaje.

2. Svađa s Brendanom Schaubom

Prije dvije godine UFC je dogovorio dvoboj između tada nerangiranog Brendana Schauba i trećeplasiranog na ljestvici najboljih Travisa Brownea. U jednom od intervjuua Schaub je izrazio zadovoljstvo jer je Browne prešao u Tarverdyanov tim te smatra da su mu šanse zbog toga veće. Nije trebalo čekati odgovor od ratobornog trenera koji je Schauba izvrijeđao na društvenim mrežama te je rekao “Schaub je govno od borca”. Dvojac se zakačio i tijekom službenog vaganja.

3. Bankrot

U srpnju 2015. Tarverdyan je prema američkom zakonu podnio zahtjev za osobnim bankrotom tvrdeći da je dužan oko 700 tisuća dolara, a da su mu mjesečni prihodi 0. Kada su ga upitali kako je to moguće, ako se zna da trenira Rondu Rousey, Tarverdyan je odgovorio:

“Da, shvaćam i ja se slažem s tim. Nisam znao u što me se gura. Zato sam unajmio novog odvjetnika i ovaj put sam pročitao prvu stranicu formulara. Nisam bio tada svjestan svega što to podrazumijeva, sada sam spreman to popraviti.”

4. Sukob s Rondinom majkom

U 2015. majka Ronde Rousey, dr. AnnMaria De Mars je dala intervju u kojem je u potpunosti diskreditirala Tarverdyana kao trener. Ona tvrdi da je on očajan trener i da je s Rondom “dobio na lutriji”. Također je izjavila da je Ronda s njim samo zato što pobjeđuje pa ne želi mijenjati ništa dok je tako. “Poput nekih udarača u baseballu koji zbog praznovjerja nose crvene gaće”. Dodala je i da nikome ne bi preporučila da ode u njegovu dvoranu jer je on loša osoba.

5. Sukob s Werdumom

Posljednji Tarverdyanov sukob se dogodio nedavno nakon meča Travisa Brownea i Fabricija Werduma. Nakon proglašenja pobjednika Browneov trener je navodno izvrijeđao Brazilca. Ovaj mu nije htio ostati dužan te ga je odgurnuo “front kickom”. Ne treba posebno naglašavati da je nešto ovako nečuveno u Octagonu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI