Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
5 licemjernih i “anti-sportskih” situacija s UFC-a 210! | Fight Site

5 licemjernih i “anti-sportskih” situacija s UFC-a 210!

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.04.2017 11:24h Autor:

Cormier vs. Johnson

Mnogo licemjerja i laži je vezano uz dvije glavne borbe UFC-a 210 koji smo pratili proteklog vikenda iz američkog Buffala. Daniel Cormier je obranio pojas prvaka protiv Anthonyja Johnsona, koji se umirovio odmah nakon meča, a izgledao je više-manje umirovljen i tijekom samog dvoboja. Gegard Mousasi je tehničkim nokautom svladao Chrisa Weidmana nakon suspektnih koljena u glavu koja su prvo od strane suca ocjenjena kao ilegalna, da bi zatim pregledom snimke ustanovljeno da su legalna.

To su kontroverze koje su se dogodile tijekom eventa. Tu treba dodati varanje Daniela Cormiera na službenom vaganju kada se naslonio na ručnik i tako snizio svoju kilažu, ali i ponašanje samog Anthonyja Johsnona koji je nakon svega, iz mirovine najavio žalbu Atletskoj komisiji radi tog incidenta.

Evo kratko popisa svih situacija koje se mogu okarakterizirati kao “anti-sportske”, a dogodile su se na UFC-u 210.

Vaganje Cormiera:

Morate imati mnogo problema sa shvaćenjem elementarne logike kako ne bi vidjeli što se dogodilo na službenoj vagi za UFC 210. Daniel Cormier je očito bio pretežak, pa je vrlo vjerojatno u dogovoru s Komisijom, kako ne bi propao “main event” tako velikog eventa, odlučio – varati. Naslonio se na ručnik i tako je starim “hrvačkim trikom” skinuo 1.2 funti u nekoliko sekundi.

Ne samo da je varao, nego je i lagao kasnije u mikrofone mnogih medija optuživši zapravo Komisiju da je njihova vaga polazivala previše i da je njegova “vaga od 600 dolara iz sobe” zapravo ona ispravna. Prema njegovoj priči, ljudi iz Komisije su “naštimali vagu” za drugi pokušaj i ona je tek onda pokazala ispravnu težinu.

Tu pak dolazimo do drugog problema u koji se uvalio Cormier sa svojom teorijom. “Rumble” je naime, na vagu stao tek iza Cormiera, u posljednjim dozvoljenim trenucima za vaganje. Razlog je bila bojazan njegovog tima da je pretežak jer je do posljednjeg trenutka skidao prekomjernu kilažu. Da bi na vagu stao s gotovo kilogramom manje od dozvoljenih 93 kile. Kako je moguće da vaga u jednom trenutku pokazuje previše, a u drugom premalo? Hm…

Johnsonovo ponašanje oko Cormierovog vaganja:

Potpuno je licemjerno najprije gotovo ignorirati činjenicu da je vaš protivnik očigledno varao na službenoj vagi, kako bi se dvoboj održao i kako bi uzeli svoj masni honorar, da bi onda nakon meča u vama proradila “potreba za tjeranjem pravde” pa agažirate odvjetnika da Cormieru uzme 20 posto od njegove plaće. Naime, Johnson je bio upitan o suspektnom Cormierovom vaganju odmah nakon službene vage, no on tome nije pridavao previše pozornosti te je rekao da je fokusiran na sam meč. To je li Cormier bio malo pretežak ili ne, nije ga zanimalo. Dapače, iz njegovih odgovora se moglo protumačiti kako smatra da se ne radi o nečemu previše bitnom.

To se iz temelja promijenilo nakon što je poražen i nakon što je otišao u mirovinu. Angažirao je odvjetnika koji traži čak tri zahtjeva od Atletske Komisije, a očito je da mu je najbitniji onaj o 20 posto Cormierove plaće koja bi trebala otići u njegove ruke. E to je prilično licemjerno…

Johnsonov nastup na UFC-u 210:

Čitav nastup ovog najopasnijeg nokautera općenito u elitnoj promociji na UFC-u 210 u Buffalu je bio u najmanju ruku razočaravajuć, a neki će otići korak dalje i reći sramotan. S obzirom na viđeno tijekom samog meča, ali i opraštanje od čitavog sporta netom po završetku, jasno je kako je Anthony Johnson prevario MMA fanove i sve koji su platili kartu da bi vidjeli taj meč.

Jer “Rumble” očito nije niti nastupio u njemu. Bio je to neki tamo “hrvač” Johnson, koji je više razmišljao kako izbjeći bilo kakvu potencijalno rizičnu izmjenu na nogama, nego kako pobijediti. Od prvog do zadnjeg trenutka Johnsonu je prioritet u tom meču bio kako izbjeći neku ozljedu. O tome kako pobijediti nije uopće razmišljao. To se vidjelo i prema reakciji kuta, koji je bijesno vikao svom borcu tijekom čitavog dvoboja da se drži zadane taktike.

Nakon meča, dok je objašnjavao Roganu da se zapravo povlači iz aktivnog sporta, njegov trener je već bio u svlačionici. Razočaran i posramljen… Sramotna je bila i Johnsonova reakcija kada ga je Cormier spustio na parter. Bio je to čovjek koji se predao još u svlačionici i koji je jedva čekao da mu protivnik zavuče ruku ispod grkljana i završi ovu priču.

Weidmanova gluma tijekom meča:

MMA borci su poznati po svojoj čvrstoći, hrabrosti, beskompromisnosti i borilačkoj časti. Rijetko kada će neki od njih odglumiti ozljedu, udarac u genitalije ili neku sličnu situaciju kako bi “iskamčili” kaznu za svog protivnika ili “isposlovali” prekid meča. No, da ima i toga, pokazao je “co-main” event UFC-a 210 u kojem su se susreli Chris Weidman i Gegard Mousasi. Dva suspektna koljena koja je Armenac uputio dok je Weidman pokušavao držati dlanove na parteru u drugoj rundi, su najprije okarakterizirana kao ilegalna, da bi zatim pregledom snimke sudac dobio informaciju da su udarci ipak bili potpuno legalni. No, “drama” se događala dok se snimka pregladavala. Sudac je greškom dao Weidmanu punih pet minuta da se oporavi od tada još uvijek ilegalnih udaraca, a bivši prvak je u toj situaciji očigledno vidio priliku da se na lagan način dočepa pobjede. Jer… Mousasi se do tog momenta pokazao kao tvrd protivnik koji je malo po malo nametao svoju volju u Octagonu i izgledalo je kao da preuzima konce tog meča u svoje ruke.

Upitan koji je dan, Weidman je rekao da se ne zna što je znak da je borac pretrpio ozljedu glave (potres mozga) i da ne može nastaviti. Doktori su u tom trenutku zaključili da Weidman nije spreman za nastavak dvoboja. Jednom kada je stigla potvrda da su udarci bili legalni, bivši prvak se mirakulozno oporavio i bio je i više nego spreman i voljan nastaviti dvoboj. No, tada je bilo kasno jer je sudac morao postupiti po prvotnoj procjeni liječnika. Stoga je Weidmanova ljutnja nakon meča potpuno neopravdana. Kako siješ, tako i žanješ, stara je poslovica.

Weidmanova reakcija nakon meča:

Usporena snimka kontroverzne situacije je jasno pokazala da su koljena koja je Mousasi uputio u Weidmanovu glavu bila legalna. Naime, da bi ona bila ilegalna, borac na podu se s dlanovima mora oslanjati na podlogu. A usporene snimke pokazuju da je Armenac praktički dignuo svog protivnika kod drugog udarca i tako je poziciju učinio ispravnom. To je vidio i sam Weidman tijekom intervjua odmah po završetku meča te je Roganu zbunjeno odgovorio “da ne zna što bi rekao, te se ispričao fanovima”.

Vrlo brzo je promijenio priču te je u nekim izjavama nakon dvoboja ponovno ustvrdio da je on žrtva i da će podnijeti žalbu Atletskoj Komisiji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI