Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
40-godišnja Reneau ne namjerava stati: Godine su samo broj, osjećam se kao da mi 20 | Fight Site

40-godišnja Reneau ne namjerava stati: Godine su samo broj, osjećam se kao da mi 20

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.09.2017 12:22h Autor:

Marion Reneau (Foto: Fight Site/ Igor Mićić)

Marion Reneau svakako je jedno od zanimljivijih imena na UFC-ovom rosteru borkinja. 40-godišnjakinja s Belizea ničim ne odaje svoje godine, kako nastupima, tako izgledom i ponašanjem te je najavila da se osjeća dovoljno mlada napasti vrh.

Nakon što je, samo osam dana prije borbe, dobila zamjensku protivnicu potpuno drugačijeg stila od Germaine de Randamie, koja je zbog ozljede otkazala, Marion Reneau nikako nije imala lagan zadatak. Ipak, izdržala je nalet svoje protivnice u prvoj rundi, da bi kasnije preuzela borbu i došla do pobjede prekidom. To joj je bilo vrlo bitno, nakon što je dva puta teško zakinuta od strane sudaca. Te dvije borbe, protiv Ashley Evans-Smith i Bethe Correia, su joj malo usporile put prema vrhu, no sada je ponovno tamo i ne želi čekati s izborom prave protivnice.

“Želim nekoga u Top 10, kao što sam prihvatila borbu protiv Germaine, iako sam imala savjete da to ne radim. Pitala sam ih zašto bih uopće bila u UFC-u, ako ću odbijati borbe, nema mi to nikakvog smisla. Želim biti najbolja, dakla želim se boriti protiv najboljih i napredovati prema gore”, izjavila je Marion odmah nakon borbe.

Prije dva mjeseca je napunila 40 godina, no to se nikako ne primjećuje. Borilačku je karijeru zapravo započela tek prije sedam godina, dok se rekreativno bavila grapplingom i radila kao nastavnica u školi. Kroz borbe je pokušala pronaći izvor dodatne zarade, budući da je samohrana majka, a na kraju ju je to dovelo do pozicije jedne od najboljih borkinja u UFC-u. Upitana je kako stigne raditi sve što radi te gdje joj je uopće borilačka karijera na popisu prioriteta.

“Moja borilačka karijera mi je izuzetno bitna. Istina, izuzetno sam zaposlena, mnogi me pitaju kako u tome uspijevam, a ja im jednostavno kažem da ne znam, da se jednostavno tako posloži da uspijem, jer ja to želim. Ja ovo radim da bih osigurala život svom sinu. Dok sam radila samo kao nastavnica, teško smo se snalazili, živjeli smo jedva od plaće do plaće, u ovo sam ušla da bih podigla svoja primanja. Borbe su za mene bile način da dođem do dodatne zarade. No, od početka sam se u potpunosti posvetila tome, iako nisam imala previše očekivanja. Na kraju sam došla do toga da mu mogu osigurati ono što nisam očekivala ni u snovima, njemu trenutno ništa ne nedostaje, odnosno mogu mu priuštitiono što mu treba i ono što poželi. Naravno da mislim o tome kako ću se jednog dana umiroviti, no to će sigurno biti pod mojim uvjetima i onako kako ja želim. Ne znam kada, niti želim znati.”

Ova bivša studentska atletska prvakinja svakako ima još nešto za pokazati. Uostalom, već u oktogonu nakon borbe je rekla nešto što ju zapravo u potpunosti opisuje. S takvim stavom sigurno ima još par kvalitetnih borilačkih godina ispred sebe.

“40 je novih 20, osjećam se nevjerojatno i spremna sam napredovati dalje.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI