2015. je na putu da postane najuspješnija godina u povijesti UFC-a

UFC 19.11.2015 15:18h Autor:

Izvor: Facebook

UFC 193 priredba koja se održala prošlog vikenda u Australiji dobit će, bez ikakve sumnje, posebno mjesto u povijesti ovog sporta. Prema riječima Lorenza Fertitte, UFC-ovog CEO-a, ovo bi mogao biti drugi najprodavaniji PPV event od kad postoji ova organizacija.

"Protekle subote smo imali noć rekorda. Povijest borilačkih sportova ne pamti da su četri žene ostvarile ovakve rezultate. Ovo je naš treći najveći event svih vremena, a kada dobijemo sve potrebne brojke bi mogao skočiti na drugo mjesto. Ova godina bi mogla biti najuspješnija u povijesti kompanije. Učvrstili smo posao u Europi koja nikad nije igrala ovoliko veliku ulogu u stjecanju popularnosti, ali i u drugim aktivnostima koje provodimo na tom tržištu", izjavio je Fertitta.

Priredba koja drži rekord posjećenosti s 56 214 gledatelja je ostvarila preko milijun PPV-ova, a Fertittina predviđanja mogla bi se pokazati točnima. S dolaskom UFC 194 eventa i meča između Alda i McGregora, ova bi godina stvarno mogla biti najveća u povijesti ove organizacije.

Podsjetimo, dvije priredbe koje trenutno predvode ljestvicu po prodaji PPV-ova su UFC 100 i UFC 116. Iako točne brojke za UFC 100 vjerojatno nikad nećemo saznati, procjenjuje se da su Lesnar, Mir, GSP, Alves i ostatak sjajnog "carda" te večeri prodali oko milijun i 600 tisuća PPV-ova, što je nekih 540 tisuća više od UFC 116 eventa kojeg su predvodili Brock Lesnar i Shane Carwin.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI