15 minuta sramotne borbe Lewisa i Ngannoua, pobjednik nije ni vrijedan spomena

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.07.2018 06:10h Autor:

Lewis vs. Ngannou

Francis Ngannou i Derrick Lewis odradili su jednu od najlošijih teškaških borbi u UFC povijesti. I to ne bi bilo tako tragično da se ovdje nije najavljivao spektakl teških udaraca i gotovo siguran nokaut.

Umjesto borbe koja je najavljena kao “black od black crime”, gledali smo borbu u kojoj su ova dvojica ukupno pogodili 31 značajan udarac, što bi bilo dva po minuti. To je nevjerojatan podatak, posebno ako znamo da su u kavezu bila dva teškaša koji glase za sjajne udarače i borce koji brutalno završavaju svoje borbe. Ovdje smo dobili dvojicu koji su se većinu vremena gledali i nisu bili niti sjena onoga što inače prezentiraju. Je li u pitanju prevelik respekt prema snazi onog drugog? Kao da je to bitno.

Lewis i Ngannou su odradili jednu šetnjicu oktogonom, a niti Herb Dean nije bio nešto bolji od njih, budući da ih je samo jednom upozorio, krajem druge runde, no to nije dalo nikakvog efekta. Niti jedan nije pokazivao neku inicijativu, tek tu i tamo bi netko stidljivo krenuo u udarac, a tada bi najčešće i došlo do pokojem pogotka, no teško da bi ti udarci mogli srušiti i člana perolake, a kamoli teške kategorije. Tako je prošlo vjerojatno najdosadnijih 15 minuta u povijesti UFC-ove teške kategorije. A to nije lako postići, posebno ako znamo da je svojevremeno u UFC-u nastupao Jared Rosholt.

Na kraju se otišlo do sudačke odluke. Pobjeda je jednoglasno pripala Lewisu. No, kao da je to bitno, njega bi trebalo biti sramota uopće ju proslaviti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI