Marco Huck u subotu traži povratak na tron preko fantastičnog Usyka

PromoIZDVOJENA VIJEST 07.09.2017 18:56h Autor:

Marko Huck vs. Oleksandr Usyk

Njemački Prenzlauer Berg i dvorana koja nosi ime po velikom Maxu Schmellingu, biti će ovog vikenda domaćin meča za svjetsku boksačku WBO titulu u lakoteškoj kategoriji. Brani ju zlatni olimpijac Oleksandr Usyk, a napada ju bivši WBO prvak, Marco Huck.

Svakako je u pitanju velik meč, vjerojatno najveći boksački nadolazećeg vikenda, koji ipak nije dobio preveliku medijsku pozornost, ponajviše iz razloga što se održava u Njemačkoj te što je u pitanju kategorija koja vrlo često, bez nekog pravog razloga, nije u potpunosti prihvaćena. Lakoteška, odnosno cruiser kategorija, nalazi se između poluteške (80kg) i teške kategorije (preko 91kg) i uistinu ne postoji pravi razlog zašto je toliko minorizirana. Osim tog da se većina stvari iz vrha te kategorije, već godinama odvija u Europi.

A upravo je Marko Huck, rođen u Sandžaku kao Muamer Hukić, bio zaštitno lice ove kategorije posljednjih nekoliko godina, sve dok prije dvije godine nije ostao bez WBO pojasa, porazom od Krzystofa Glowackog. Titulu je prije toga držao punih šest godina, obranivši je 12 puta (u međuvremenu je doživio poraz od Povetkina za WBA titulu). Nakon spomenutog meča je ostvario dvije pobjede, no onda je uslijedio poraz od Mairesa Briedisa, unatoč kojem je Huck ipak dobio priliku napasti pojas kojeg je toliko dugo držao.

Njega sada drži sjajni Oleksandr Usyk, koji ga je oduzeo upravo Glowackom, nanijevši mu jedini poraz u karijeri i to pred njegovom domaćom publikom. Ovo će zlatnom olimpijcu iz Londona te svjetskom i europskom prvaku, biti treća obrana pojasa, a prethodne dvije je odradio u Americi. Ovaj 30-godišnjak izgleda sjajno u svim svojim dosadašnjim mečevima otkako je postao profesionalac, a mnogi smatraju kako bi mogao vladati svojom kategorijom idućih nekoliko godina, kao što se predviđa i njegovom velikom prijatelju i timskom kolegi, tridesetak kategorija lakšem, Vasylu Lomachenku.

Meč se održava u subotu, dok je sutra na rasporedu vaganje, a njih dvojica su se jučer prvi puta sučelili licem u lice, gdje se vidjelo kako jedan prema drugom baš i ne gaje neke prevelike simpatije. Svakako pozivnica gledateljima da poprate ovaj sjajan boksački ogled.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI