Zlatni olimpijci u MMA: Pogledajte kompilaciju onih najpoznatijih (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 21.10.2018 13:35h Autor:

Satoshi Ishii i Rulon Gardner

Tranzicija sportaša iz različitih borilačkih sportova u MMA vrlo je česta, posebno među onima koji su u tim istim sportovima postizali velike uspjehe. No, jako je malo onih koji su došli do olimpijskog zlata, a nakon toga odlučili boriti se u malim rukavicama.

Nakon što je Ronda Rousey postala prvi olimpijski “medaljaš” s UFC naslovom prvaka, ove godine napokon smo dobili i prvog borca koji je spojio olimpijsko zlato i UFC pojas. U pitanju je Henry Cejudo, koji je ujedno i tek treći zlatni olimpijac koji je nastupio u oktogonu. Prva dva dolaze još ih ranih UFC dana. Zlatni hrvač iz Los Angelesa 1984., Mark Schultz, nastupio je na UFC 9 eventu, gdje je savladao Garya Goodridgea, dok je Kevin Jackson, zlatni iz Barcelone 1992. godine, odradio četiri UFC borbe, između ostalog i onu za prvog UFC prvaka lake kategorije, koju je 1997. izgubio od Franka Shamrocka.

No, nisu oni jedini, budući da tu ima i par osoba iz juda, koji su olimpijsko zlato odlučili iskoristiti kao priliku za odlazak u slobodnu borbu. Neki su to odradili uspješno, neki malo manje, no svima je to ostalo kao značajna stavka u biografijama. Pogledajte kompilaciju najpoznatijih zlatnih olimpijaca u MMA, uz imena poput Rulona Gardnera, Satoshia Ishiia i Kayle Harrison.

U svakom slučaju, uživajte te ponešto vrijedno i naučite!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI