Žešći kaos u Dagestanu: Bijesna publika predmetima bombardirala i na bijeg iz kaveza natjerala bivšeg TUF pobjednika! (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 05.09.2017 12:18h Autor:

Diego Brandao

Sinoć je u Dagestanu održan Fight Nights Global 73, a ovu priredbu ćemo nažalost najviše pamtiti po kaosu koji je nastao tijekom glavne borbe večeri.

Inače kvalitetno popunjeni ‘card’ sinoć su u dagestanskom gradu Kaspiysku predvodili bivši UFC-ov borac i pobjednik 14. sezone The Ultimate Fightera, Diego Brandao, te njegov protivnik iz Rusije, Akhmed Aliev.

No umjesto borbe koja je do tih trenutaka obećavala, otprilike jednu minutu prije isteka druge runde dolazi do prekida, a sve je započelo kada je Aliev udario Brazilca glavom u prsa. Slijedi intervencija suca koji upozorava ruskog borca, a potom i prigovori Brandaa koje Aliev iskorištva kako bi zadao nekoliko udaraca na nespremnog protivnika.

Sudac ponovno uskače, a sada već prilično iznervirani Brandao i sam poseže za ilegalnim udarcem te dok su obojica na podu pogađa Alieva nogom u glavu. Sudac ih podiže na noge, a nezadovoljna publika počinje predmetima bombardirati Brazilca koji se ovom prigodom nalazio na gostujućem, a izgleda i na izrazito neprijateljski raspoloženom terenu.

Brandau je dosta svega i on preskače ogradu te napušta kavez. Nekoliko trenutaka kasnije ga ipak vraćaju unutra, ali izgleda samo kako bi Alieva proglasili pobjednikom tehničkim nokautom (povlačenje iz borbe). Da stvar bude apsurdnija, borce su na kraju natjerali i na zajedničku “prijateljsku” fotografiju.


Inače, žalosno je i što je sve to u sjeni ostavilo nastup 37-godišnjeg MMA veterana Fabija Maldonada koji je iste večeri stigao do svoje prve MMA titule. Srčani Brazilac je u borbi za poluteškaški pojas napravio veliki preokret i giljotinom ugušio 10 godina mlađeg i do tog trenutka neporaženog Kurbana Omarova.

U Dagestanu smo gledali i pomalo zaboravljenog Rousimara Palharesa koji je kontroverznom odlukom izgubio od Shamila Amirova.

FNG 73 rezultati:

Akhmed Aliev def. Diego Brandao via TKO (retirement) – R2, 3:44
Fabio Maldonado def. Kurban Omarov via submission (guillotine) – Round 3, 3:01 – za upražnjenu titulu u poluteškoj kategoriji
Shamil Amirov def. Rousimar Palhares (podijeljena odluka sudaca)
Artur Aliskerov def. Sergey Pogodaev (jednoglasna odluka sudaca)

Vladimir Dayneko def. Sultan Murtazaliev (jednoglasna odluka sudaca)
Yusup Suleymanov def. Alexander Panov (TKO) – R1, 1:38
Magomed Abdulvagabov vs. Nursultan Ruziboev (no contest odlukom promotora zbog preuranjenog prekida) R1, 4:12
Timur Khizriev def. Martiros Grigoryan (TKO) – R1, 2:09
Ivan Lukin def. Solekh Khasanov (jednoglasna odluka sudaca)
Magomedgadzhi Gadzhiyev def. Miguel Filipe (TKO) – R1, 4:47
Magomedgadzhi Sirazhudinov def. Abdulkhakim Medjidov (jednoglasna odluka sudaca)
Ubaydula Ibragimov def. Anton Lebedev (TKO) – R1, 2:59

Je li Brandao ugrizao protivnika za uho i zapravo prvi započeo seriju nesportskih poteza? (VIDEO)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI