Zelg o najgorem meču karijere, Cro Copu, prvaku Bellatora i dvoboju Silva vs. Okami!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 14.06.2011 11:17h Autor:

Zelg Galešić

Puležanin se vaća na velika vrata MMA-ja. Uskoro će biti dio Bellatorovog Grand Prixa u srednjoj kategoriji.

U velikom intervjuu za Buddhasport, hrvatski borac Zelg Galešić je prokomentirao prelazak u Bellator i početak Grand Prixa u srednjoj kategoriji. Američki debi je nazvao novim startom karijere, a poručio je fanovima da niti u budućnosti ne očekuju da njegovi mečevi traju više od jedne runde.

Novinar Dave Herbert ga je opisao kao Bellatorovog jockera i čovjeka koji nikada ne ide na sudačku odluku. Zelg je takvu filozofiju potvrdio i u ovom intervjuu.

“Apsolutno. Nikada neću ići na odluku, nego uvijek pokušavam završiti borbu. Pobjeđivati odlukama jednostavno nije moj način”, objašnjava Galešić.

Puležanin je otkrio kako mu odgovara Grand Prix format još od dana kada je nastupao u Japanu.

“Ovakvi turniri su teži i riskantniji, no MMA je takav sport. Bellator je angažirao zaista odlične borbe za ovaj turnir i jako sam uzbuđen jer sam dio priredbe.”

Turnir će biti emitiran uživo na MTV 2 kanalu što je dodatni motiv za hrvatskog borca.

“Ovo je novi početak moje karijere. Siguran sam da ću pružiti neke atraktivne borbe američkim fanovima”, smatra Galešić i dodaje nekoliko riječi o potencijalnim protivnicima.

“Sretan sam jer sam u turniru, a kada si unutra, onda moraš biti spreman suočiti se sa svim mogućim protivnicima. Nisam previše zabrinut i ne brine me koga će mi suprotstaviti. Bit ću spreman za sve.”

Trenutačni naslov u srednjoj kategoriji Bellatora drži Hector Lombard.

“On je odličan borac, vrlo atraktivan za gledanje i njegovi su mečevi uvijek uzbudljivi. Stvarno se radujem skorašnjem meču s njim.”

Zelg je među njegovim kvalitetama ipak našao i mana…

“Naravno da ga se može pobijediti jer ima slabe strane baš kao i svaki drugi borac. Ako me pitate je li tehnički dotjeran udarač, reći ću ne, no ako me pitate da li snažno udara, onda ću odgovoriti da. Definitivno može nokautirati i tehnički jako dobre udarače”, smatra Galešić.

Do sada su Zelgova “Ahilova peta” bile njegove kvalitete na parteru. Od šest poraza, pet puta je morao tapkati…

“Treniram mnogo hrvanja i svaki dan sam sve bolji u BJJ-u. Podučavaju me moji dečki u London Shoot Fightersima. Mogu reći da sam svakim danom sve bolji i bolji na parteru.”

Galešić je na pitanje novinara koji mu je najgori poraz u karijeri, izabrao meč na Pride 34 turniru protiv Japanca Takimota.

“Sve što je moglo poći krivo taj dan, pošlo je. Sigurno je da bih ga pobijedio u 9 od 10 mečeva. No, bilo je fer i korektno, taj puta me pobijedio.”

Upitan da li i dalje trenira s Cro Copom, Zelg odgovara:

“Ne, obojica imamo vlastite borilačke puteve, a u prošlosti smo nekoliko puta zajedno trenirali. “

Galešić je na kraju ovog interesantnog intervjua prognozirao meč Andersona Silve i Yushina Okamija i poslao je poruku svim ostalim sudionicima Bellatorovog Grand Prixa.

“Silva će dobiti ‘na dosadu’. Dečki, brade gore…”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI