Završio prvi dan ADCC-a: Ispali MacKenzie Dern i Dillon Danis, Gordon Ryan briljira na svom prvom turniru

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 24.09.2017 10:15h Autor:

Gordon Ryan

Prvog dana ADCC svjetskog prvenstva u Finskoj, održani su mečevi prva dva kruga te su sve kategorije došle do današnjih polufinala. A među rezultatima ima podosta iznenađenja.

Najveće je eliminacija MacKenzie Dern, koja se susrela s domaćom borkinjom Elvirom Karppinen. Iako je bila ona koja je više napadala, nakon 15 minuta je poražena na bodove rezultatom 4:2, čime je Finkinja svakako napravila najveće iznenađenje turnira. Finkinja se u polufinalu nalazi s tri Brazilke, no nakon ovakve pobjede će sigurno biti posebne pažnje oko njenog nastupa.

U ženskoj kategoriji preko 60 kilograma nije bilo iznenađenja, odnosno viđena je uvjerljivo pobjeda Gabi Garcie. Što se tiče ove divizije, očekuje se da se u finalu Garcia susretne s fenomenalnom Talitom Nogueirom, inače Bellator borkinjom i to bi svakako trebala biti poslastica ženskog dijela ovogodišnjeg najvećeg svjetskog grappling turnira.

Brazilci ove godine izgledaju sjajnoj u najnižoj muškoj kategoriji, no već u onoj do 77 kilograma su u polufinalu tri Amerikanca. Među njima je Garry Tonon, koji je najavio kako ove godine ide do kraja, a vjerojatno najpopularnijeg američkog grapplera bi u finalu mogao čekati Lucas Lepri, drugoplasirani s prošlog ADCC-a, održanog prije dvije godine u Brazilu.

Najzanimljiviji meč prvog dana bio je onaj prvog kola kategorije do 88 kilograma, između Dillona Danisa i najvećeg svjetskog grappling talenta, Gordona Ryana, kojem je ovo prvi ADCC. Nakon što je nedavno izdominiran od Tonona, Ryanovog mentora, brbljavi Danis je poraz doživio i od Ryana. Danis je u nekim ranijim situacijama provocirao i vrijeđao svog protivnika, ali na kraju je morao priznati poraz protiv Ryana, koji je Danisa savladao u produžetku, a do polufinala je došao brzim prekidom u četvrtfinalu. U polufinalu ga čeka Xande Ribeiro, dok drugi par čine Keenan Cornelius i Craig Jones.

U kategoriji do 99 kilograma, tri Brazilca su konkurencija Rafaelu Lovatu, dok u najtežoj diviziji Orlando Sanchez pokušava obraniti titulu, a u polufinalu ga čeka Jared Dopp. Polufinala i finala održavaju se danas.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI