WSOF ostao bez najboljeg borca i dvostrukog prvaka

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 07.02.2017 11:30h Autor:

David Branch

Jedna od najboljih svjetskih MMA promocija, američki World Series of Fighting, je ostala bez svog najboljeg borca. Ako se neki neće složiti da je David Branch najbolji WSOF-ovac, onda je svakako najodlikovaniji jer je u trenutku odlaska iz organizacije u svojoj vitrini imao čak dva pojasa prvaka; onaj u srednjoj i onaj u poluteškoj kategoriji.

Posebnog razlog za razlaz između kompanije koju vodi Ray Sefo i njihovog dvostrukog prvaka zapravo i nema. Osim što David Branch želi veće izazove u budućnosti, a cilj mu je dočepati se UFC-a u kojem je već odradio četiri dvoboja s polovičnim uspjehom.

Od kada je 35-godišnji MMA borac stigao u WSPF (2012.) nitko ga nije uspio pobijediti te je do sada u nekoliko godina sakupio impresivnih 11-0. U međuvremenu je osvojio dva pojasa te ih je nekoliko puta obranio savladavši pritom velika imena poput Dustina Jacobyja, Danilla Villeforta, Yushina Okamija ili Vinnyja Magalhaesa.  Iako se odnos činio idiličan, očito je puklo oko novca. Kao i svaki put…

“Više nisam prvak u srednjoj kategoriji, niti šampion u polteškoj  kategoriji WSOF promocije. Danas sam se odrekao svojih pojaseva. To je službeno. Želim dati priliku nekim mlađim talentiranim borcima da dođu u WSOF i odrade dobar posao. Nadam se da će imati zanimljive nove prvake”, rekao je Branch za MMAFighting dodavši:

“Vrijeme je bilo da napustim kopaniju. Osjetio sam da je pravo vrijeme i da to moram napraviti. Ne želim ostati negdje gdje se ne osjećam ugodno, a dojam je da je to vrijeme stiglo. Napuštam svoje pojaseve upravo sada. Znam da je to velika stvar, ali tako je kako je. Više nisam dio kopanije, vrijeme je za napredak u mojoj karijeri.”

Mediji su krenuli sa špekulacijama da je Branch već sve dogovorio s UFC-om. Borac to za sada negira.

“Nisam ništa potpisao s njima, kao niti s drugim promocijama. Moj menadžer radi na novom ugovoru i uskoro bi trebao imati konkretnije informacije koje mogu podijeliti. Nadam se do kraja tjedna”, tvrdi Branch.

Amerikanac je posljednji poraz doživio u Titan FC promociji 2012. od Anthonyja Johnsona. Ukupni profesionalni “score” mu je 20 pobjeda i 3 poraza, a u elitnom UFC-u je svladao Drwala i Attonita, a poražen je od Harrisa i Palharesa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI