WSOF nas danas vraća u vrijeme gladijatora, sjajnim turnirom osmorice boraca (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 20.11.2015 17:02h Autor:

Došao je i taj dan, kad će WSOF iskušati sreću jednim zanimljivim projektom, odnosno turnirom osmorice boraca za mjesto izazivača u lakoj kategoriji. Idući protivnik Justina Gaethjea bit će borac koji će slaviti čak tri puta u razmaku od samo nekoliko sati.

Već smo ranije pisali o ovom eventu te smo i objavili popis borbi, a vodstvo promocije uspjelo je skupiti osam izuzetno zanimljivih imena. Ima tu velikog iskustva i još većeg talenta, a jedan od njih moći će biti proglašen pravim ratnikom, jer samo takav može savladati čak tri prepreke u samo jednoj večeri.

Najzanimljivije ime među borcima sigurno je Mike Ricci (10-4). 29-godišnji član Tristar Gyma i bivši UFC-ov borac imao je zanimljiv put karijere. U UFC je došao preko 16. sezone Ultimate Fightera, gdje je u finalu poražen od Coltona Smitha. Nakon toga je ostvario jednu pobjedu te poraz podijeljenom odlukom od Mylesa Jurya. Nakon te borbe je iznenađujuće dobio otkaz te našao svoje mjesto u Titan FC-u, gdje je savladao dva bivša UFC borca, Jorgea Gurgela i George Sotiropoulosa, osvojivši te obranivši naslov prvaka.

Ovo će mu biti debi u WSOF-u, a kao protivnik ga čeka Brian Cobb (20-8). Cobb je 35-godišnjak koji se nije borio dvije godine, a u posljednjem nastupu ga je savladao Justin Gaethje. U istom dijelu ždrijeba nalazi se borba Islama Mamedova (12-1) i Jorgea Patina (38-15-2). Mamedov je 25-godišnji dagestanski majstor partera, u nizu od 11 pobjeda (dvije u WSOF-u), dok je Patino 42-godišnjak s 20-godišnjim profesionalnim MMA iskustvom.

Drugi dio ždrijeba predvodi borba dva bivša izazivača, Luisa Palomina (23-11) i Richarda Patishnoka (6-2). Palomino se ove godine već dva puta borio protiv prvaka, a obje borbe su bile spektakularne i među glavnim su kandidatima za najbolju borbu 2015. Patishnok se s Gaetjeom borio u siječnju prošle godine, kad je poražen nokaut nakon samo minute borbe, a od tad nije nastupio.

Pobjednik ove borbe će se u polufinalu susresti s pobjednikom borbe Briana Fostera (23-7) i Joao Zeferina (18-6). Foster je bivši UFC-ov borac, koji se spustio iz velter kategorije, nakon poraza od Jakea Shieldsa, dok je Brazilac također ostvario dva UFC nastupa (poražen u oba), nakon čega se vratio u domovinu i ostvario niz od pet pobjeda, što mu je osiguralo poziv na ovaj turnir.

Event će otvoriti dvije rezervne borbe, čiji bi se pobjednici mogli naći u polufinalu, ukoliko neki od turnirskih pobjednika ne bude u stanju nastupiti u borbi, odnosno bude ozlijeđen. To su borbe Benny Madrida protiv Ramila Mustapaeva te borba LaRue Burleya protiv Joea Condona. U sunaslovnoj borbi eventa nastupit će dva bivša UFC-ovca, Estevan Payan i Jason High, a njihova je borba također u lakoj kategoriji.

WSOF 25 – Turnir osmorice (parovi četvrtfinala)

Jorge Patino vs. Islam Mamedov
Mike Ricci vs. Brian Cobb

Brian Foster vs. Joao Zeferino
Luis Palomino vs. Richard Patishnok

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI