WSOF 34: Gaethje slavio u još jednoj ludoj borbi, Fitch savladao Shieldsa (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 01.01.2017 13:03h Autor:

Firmino vs. Gaethje (foto: WSOF)

2016. godina u elitnom MMA-u završena je sjajnim WSOF-ovim eventom, na kojem su četiri prvaka obranila svoje titule. U prvoj planu ponovno je bio vjerojatno najatraktivniji borac današnjice, Justin Gaethje.

Gaethje je svoju možda posljednju WSOF borbu odradio protiv Luiza Firmina, iskusnog borca iz Blackzilliansa i ukratko možemo reći kako je posljednja borba u 2016. godini zapravo postala i jedan od kandidata za najbolju MMA borbu 2016. godine. I šteta je što se ozljeda ispriječila te onemogućila ulazak u četvrtu rundu jedne fenomenalne borbe.

Već od prve sekunde oba su borca krenula naprijed. Firmino pogađa frontalni udarac nogom, no Gaethje hvata nogu, ruši ga i počinje raditi štetu na podu. Ipak, to nije dugo potrajalo i borci su uskoro na nogama, gdje su odlučili dokazati kako u ovoj borbi neće biti štednje i defenzive. Gaethje je jako dobro kombinirao svoje ubojite low kickove s boksačkim kombinacijama, dok se Firmino više uzdao u svoju snagu. Do kraja runde vidjeli smo još situaciju gdje se Firmino popeo Gaethjeu na leđa, no nije uspio napraviti ništa više od toga, a runda je završena atraktivnim udarcem Gaethjea koji je odsjeo na Firminovoj glavi, a možete ga vidjeti u videu ispod teksta.

Slična borba se nastavlja u drugoj rundi, a agresivnost oba borca digla je publiku na noge. Firmino je više puta pokušavao rušenje, no Gaethje fenomenalno sprawla i borba se nastavlja na nogama. U treću rundu oba borca ulaze podosta umorni, no bez ikakvih defenzivnih ambicija, pa je tu viđeno pet minute brutalnih izmjena, na trenutke je čak izgledalo kao borilačko prebacivanje loptice s jedne strane na drugu, gdje je svaki borac ispaljivao po seriju, naizmjenično. Teško je reći da li je ovdje više oduševila Gaethjeova brada ili kombinacije i nakon runde je publika jedva čekala da se borci vrate na sredinu kaveza. No, to se nije dogodilo. Oko Luiza Firmina bilo je u potpunosti zatvoreno i liječnik mu nije dozvolio nastavak borbe te je Gaethje obranio titulu pobjedom tehničkim nokautom nakon tri runde. Velika šteta, jer borba je bila fantastična, no moramo priznati kako smo na to od Gaethjea navikli. Justin Gaethje trenutno je na skoru 17-0, uz 15 pobjeda prekidom.

U sunaslovnoj borbi publika je vidjela dugo očekivanu borbu Jona Fitcha i Jakea Shieldsa, gdje je Fitch došao do obrane naslova sudačkom odlukom (49-46 kod sva tri suca). No, daleko od toga da je to bila laka pobjeda za Fitcha. Shields je najviše šansi imao u drugoj rundi, kad se nalazio u gornjoj poziciji odakle je radio veliku štetu, ali i kroz treću i četvrtu rundu, gdje je bio u donjoj poziciji, no par puta je došao jako blizu poluge koja bi Fitcha prisilila na tapkanje. Ipak, nije u tome uspio te je pobjeda pripala Fitchu u potpuno njegovom stilu, na račun izvrsnog hrvanja i kontrole. Nažalost po njegove fanove, Jon Fitch je nakon borbe najavio možebitno umirovljenje, odnosno više će znati nakon konzultacije s liječnicima.

Još dva prvaka obranila su svoje titule prekidima. David Branch i Louis Taylor svoju su borbu doveli do pete runde, gdje je Branch napokon uspio ugušiti protivnika i proslaviti pobjedu u svom rodnom gradu New Yorku, no bila je to vrlo zanimljiva borba, gdje su obojica imali svojih trenutaka. Vrlo uzbudljiv duel gdje je publika mogla vidjeti kvalitetno korištenje svih MMA segmenata. Marlos Moraes je titulu obranio prekidom sredinom prve runde, no nažalost je to bilo zbog ozljede Josenalda Silve. On je tijekom jedne lude izmjene pogodio leteće koljeno, no tijekom udarca se ozlijedio i bio je prisiljen predati borbu.

Među ostalim borbama svakako treba spomenuti pobjedu Yushina Okamia nad Paulom Bradleyem, ali i nokaute Caia Alencara protiv Jareda Rosholta i Smealinha Rame protiv Jakea Heuna. Posebno vrijedi spomenuti trijumf bivšeg teškaškog prvaka Rame, koji se vratio nakon godinu i pol dana pauze.

WSOF 34 – Rezultati

Justin Gaethje def. Luiz Firmino – TKO (R3, 5:00)
Jon Fitch def. Jake Shields – jednoglasna sudačka odluka
Marlos Moraes def. Josinaldo Silva – TKO (R1, 2:30)
David Branch def. Louis Taylor – SUB (R5, 2:20)
Yushin Okami def. Paul Bradley – podijeljena sudačka odluka
Caio Alencar def. Jared Rosholt – KO (R1, 1:17)
Smealinho Rama def. Jake Heun – TKO (R2, 3:30)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI