WSOF 33: Branch obranio titulu prebivši Magalhaesa, Zeferino, Foster i Shawn Jordan slavili prekidima (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 08.10.2016 11:28h Autor:

david-branch

WSOF prvak dvije divizije, David Branch, uspješno je obranio pojas u poluteškoj kategoriji, nakon apsolutno dominacije kroz pet rundi nad Vinnyem Magalhaesom. Vrlo dobar event ponudila je promocija te su fanovi vidjeli niz atraktivnih borbi i prekida, pogledajte neke od njih.

Poznato je kako je Vinny Magalhaes ponajbolji BJJ borac među MMA borcima, pa i šire. No, to ne pomaže puno kad u borbi protiv sebe ima crni pojas koji je dodijelio Renzo Gracie, a nakon deset godina kod Graciea, borac koji je otvorio svoju BJJ dvoranu. Sve je to David Branch (20-3), za kojeg Brazilac nije imao apsolutno nikakav odgovor. Branch jedino možete žaliti što nije došao do prekida, no zapravo sve što je Magalhaes napravio u ovoj borbi bio je defenzivno odličan gard. Branch je na kraju slavio odlukom sudaca, i to 50-44 kroz sve trojice. Najbliže ranijem završetku bio je u drugoj rundi, kad je Vinnya poslao na pod, no malo je nedostajalo.

Pobjedu koja bi mu mogla donijeti napad na naslov lake kategorije ostvario je Joao Zeferino. Borac koji je bio finalist prošlogodišnjeg turnira osmorice, kad ga je jedna pogreška koštala trijumfa, nokautirao je Jasona Higha, bivšeg UFC borca. High je dan ranije za čak dva kilograma pao na vagi, a ovdje je dobio još dodatnu kaznu preko Zeferinovog desnog direkta. Zeferino je sada na skoru 21-8, a nakon 15 pobjeda prisiljavanjem na predaju, ovo mu je tek treći nokaut.

Prethodni izazivač lake kategorije i pobjednik gore spomenutog turnira osmorice, Brian Foster, također je bio impresivan, a on je prekidom u prvoj rundi riješio problem imena Luiz Firmino. Sjajno je odradio iz garda te Brazilca na tapkanje prisilio gušenjem trokutom. Firmino je odmah nakon borbe tvrdio da nije bilo tapkanja i još se unio Fosteru u lice. Repriza dokazuje kako je tapkanja bilo i u to nema nikakve sumnje. Od 27 pobjeda Fostera, njih čak 26 bilo je prekidom. Nokauti i “subovi” su pravilo podijeljeni, svakom načinu po 13.

Abubakar Nurmagomedov došao je do skora 13-1 i najvažnije pobjede u svojoj dosadašnjoj karijeri. Sudačkom je odlukom bio bolji od Johna Howarda, a svoj debi u promociji je uspješno odradio Shawn Jordan. On je nokautom u prvoj rundi riješio svog protivnika. Event je ostao bez svoje planirane glavne borbe, nakon što je samo par sati prije nego su trebali ući u kavez, Ozzy Dugulubgov otkazao Justinu Gaethjeu zbog zdravstvenih problema.

WSOF 33- Rezultati glavnog programa

David Branch def. Vinny Magalhães – jednoglasna odluka sudaca
João Zeferino def. Jason High TKO (R3 0:51)
Brian Foster def. Luiz Firmino – SUB (R1 3:14)
Abubakar Nurmagomedov def. John Howard – jednoglasna odluka sudaca
Shawn Jordan def. Ashley Gooch – TKO (R1 4:40)
Timur Valiev def. Chris Gutierrez – jednoglasna odluka sudaca

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI